Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2021

Megastraffen voor Mazepin en Latifi na GP Oostenrijk

Williams-coureur Nicholas Latifi en Haas-coureur Nikita Mazepin zullen de Red Bull Ring met een hele wrange nasmaak verlaten. Beide achterhoedecoureurs werden flink bestraft voor het niet respecteren van dubbel gezwaaide gele vlaggen.

Mazepin Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Eerder vandaag meldden we al dat de lijst van coureurs van wie onderzocht was of ze wel voldoende afremde tijdens de gele vlaggen behoorlijk lang was. Twee van hen zijn daadwerkelijk fors bestraft, de rest komt met de schrik vrij.

De bestrafte coureurs zijn Nicholas Latifi en Nikita Mazepin. Ze krijgen een stop-and-go penalty van tien seconden, die wordt vertaald naar een tijdstraf van dertig seconden, op te tellen bij de totale eindtijd. Daarbovenop krijgen ze drie strafpunten op hun licentie erbij, wat het totaal voor Latifi op 6 brengt en op 5 voor Mazepin.

Ook interessant:

Het draait in de Formule 1 vaak om geld, zo ook wanneer het over de salarissen van de coureurs gaat. Wat is het salaris van Max Verstappen en Lewis Hamilton? En welke coureurs hebben het laagste salaris? Wij zochten het voor je uit!

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"