Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Megaverliezen Formule 1 door coronacrisis

De coronacrisis heeft een alles verwoestende uitwerking op de financiële huishouding van de Formule 1. Dat blijkt uit cijfers van Liberty Media. De omzet is in het eerste kwartaal met 84 procent gedaald.

australië 2019 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Liberty Media boekte vorig jaar in het eerste kwartaal een omzet van 246 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 228 miljoen euro. Nu bedroeg dat slechts 39 miljoen dollar, oftewel 36 miljoen euro.

"Omdat er geen evenementen plaatsvonden in het eerste kwartaal bestonden de Formule 1-basisinkomsten slechts uit sponsorcontracten van rechten die niet race-gerelateerd zijn", aldus Liberty Media in een verklaring tegenover het Britse magazine Autosport. Door de afzegging van de diverse Grands Prix mist de Formule 1 op uiteenlopende fronten inkomsten. Zo daalden ook de inkomsten van de Paddock Club en andere activiteiten tot het nulpunt.

De Formule 1 wacht ook een rampzalig tweede kwartaal, omdat de eerste Grand Prix van dit jaar pas op 5 juli in Oostenrijk wordt verreden. Tegenover het gemis aan inkomsten staat een piepkleine meevaller: de bedrijfskosten liepen terug van 52 naar 43 miljoen dollar. Een druppel op de gloeiende plaat.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na Grand Slam voor Verstappen en Mercedes-comeback in Spanje