Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Mekies: "Leclerc laat zien dat onze academy succesvol is"

Ferrari is hard bezig om de opleidingsschool van het team te verbeteren. Dit jaar zal de Scuderia vanuit haar academy maar liefst 5 coureurs actief hebben in het Formule 2-kampioenschap. Charles Leclerc is de bekroning op het werk van de academy en men hoopt dat meerdere talenten in de komende jaren hun weg weten te vinden richting de Formule 1.

De sportief-directeur van Ferrari, Laurent Mekies is bijzonder trots op de academy van het beroemde automerk en hoopt dat de prestaties van Charles Leclerc een extra duw zullen geven aan de rijders in de opleidingsschool: "We zijn bijzonder tevreden met onze academy en Charles is natuurlijk het ultieme voorbeeld voor de huidige coureurs in onze opleiding. De overstap van Charles naar Ferrari in 2019 zegt veel over de intenties van onze academy", aldus Mekies tegenover het Italiaanse Autosprint.

"Het is erg mooi om te zien dat Leclerc nog steeds groeiende is en hij is het eerste voorbeeld dat een contract heeft afdwongen bij ons Formule 1-team. Dat betekent dus dat onze academy zeer succesvol is. Zijn resultaten zorgen er daarnaast voor dat we nog meer motivatie hebben om het nog beter te doen. We zijn ervan overtuigd dat we ons op het juiste pad bevinden en we hopen de komende jaren dan ook nog veel meer jongens af te leveren in de Formule 1."

De huidige coureurs in de academy krijgen daarbij hulp van Leclerc. De 22-jarige rijder is namelijk nog nauw betrokken bij de opleidingsschool en voorziet de jonge garde graag van adviezen. "We zijn ontzettend blij met het feit dat Charles nog steeds betrokken is bij de opleidingsschool en dat hij zijn eigen ervaringen wil delen met de jongens in onze academy. Dat is een grote hulp voor hen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen