Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Meldt het vierde team zich in het gevecht achter Red Bull?

Het was een solide weekend voor Alpine tijdens de Grand Prix van Spanje. Pierre Gasly behaalde zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe voor het team en de Fransman verwacht dat de stijgende lijn van het team wordt doorgezet.

Gasly Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly boekte in Spanje zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe voor Alpine. De Fransman reed in Q3 naar P4, maar werd later nog wel teruggezet naar de tiende plaats. Hij kreeg twee gridstraffen omdat hij in de kwalificatie zowel Max Verstappen als Carlos Sainz hinderde. Gasly voorspelt dat Alpine "vrij snel voor de top vijf zal vechten" in races.

Hoewel Gasly in Spanje niet in staat was om vanaf P10 verder naar voren te komen in de race, bleef hij positief over de algehele prestaties van de auto op het Circuit de Barcelona-Catalunya. "Waar ik blij mee ben, is de snelheid die we hebben laten zien in de kwalificatie en ook in de race", vertelde hij aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat als we alleen zijn op de baan, we duidelijk tempo in de wagen hebben. Ik verwacht dan ook dat we vrij snel voor de top vijf zullen vechten."

Duidelijke tekenen van Alpine-tempo

Gasly is van mening dat Alpine de pace had om voor Aston Martin te eindigen in Barcelona, waardoor hij hoopvol gestemd is over wat het team kan bereiken in de komende races.

"We hebben zeker een stap voorwaarts gezet", legde hij uit. "We moeten vechten om te zorgen dat we continu die prestaties kunnen laten zien en dat we in staat zijn om die pace vast te houden, ongeacht de circuits waar we rijden."

"Maar ik denk dat we dat in de kwalificatie hebben gedaan en in de race waren er duidelijke tekenen dat de pace goed was." Alpine staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap met 40 punten en heeft een achterstand van 60 punten op nummer vier Ferrari.

Mercedes erkent

Niet alleen bij Alpine zelf houdt men rekening met een opmars, ook bij Mercedes kijkt men met een schuin oog naar de Fransen, zo vertelt Andrew Shovlin als hij vooruitblikt op de Grand Prix van Canada volgende week.

"In Montréal zijn er veel meer langzamere bochten en veel stukken vol gas. We denken niet dat we het Red Bull daar lastig gaan maken. We gaan dat weekend in voorbereid op een gevecht met Ferrari, Aston Martin en misschien zelfs Alpine."

"Het was heel mooi om het dubbele podium te pakken, na enkele lastige races. We verwachten echter dat we in Canada dus weer vechten met de teams waarmee we in de races voor het GP-weekend in Spanje vochten. Aston Martin en Ferrari sowieso, terwijl Alpine zich nu ook bij dat groepje lijkt te hebben gevoegd."

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami