Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Meningen over Halo na twee dagen testen verdeeld

Na twee dagen testen zijn de meningen van de coureurs over Halo aardig verdeeld. Waar de een 'er niets van merkt', ergert de ander zich kapot aan het ding.

Kevin Magnussen is een voorbeeld van iemand die geen goed woord overheeft voor de veiligheidsbeugel. Hij wordt door Motorsport-total geciteerd: "Het is zeer storend, lelijk en zeer irritant voor voor het zicht. Als je bijvoorbeeld in een chicane je blik van links naar rechts verlegt, kom je steeds dat stomme ding weer tegen." Magnussen sluit ook niet uit dat de Halo in de toekomst voor gevaarlijke situaties kan zorgen en doelt daarmee op circuit met veel hoogteverschillen. "Neem nou de combinatie Eau Rouge en de Raidillon op Spa-Francorchamps. Er zijn momenten waarop Halo je bergop- en bergafwaarts het zicht ontneemt, waardoor je niet kun zien of iemand voor je een fout maakt."

Magnussen krijgt bijval van Toro Rosso-coureur Pierre Gasly, die al enkele overalls aan de Halo heeft opengehaald: "Daar gaan we er nogal wat van nodig hebben" , aldus de Fransman. "Als coureurs moet je je heel voorzichtig in je stoel laten glijden, omdat je overall aan meerdere randen op kan halen. En dat ding even vastpakken voor ondersteuning gaat ook niet, vanwege de delicate aerodynamische toepassingen die erop gemonteerd zijn." Wordt er dan alleen maar geklaagd? Nee, in tegendeel. Waar Esteban Ocon in eerste instantie sceptisch was over de Halo, is hij inmiddels dezelfde mening toegedaan als het merendeel van het veld: "De Halo went wel. Uiteindelijk gaan we het niet eens meer merken."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'