Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Alle topteams hebben problemen met de banden'

​Volgens Mercedes hebben alle topteams moeite om de Pirelli's in het juiste 'operating window' te krijgen. Bij Mercedes valt dat momenteel het meeste op, maar de Duitsers zien Red Bull en Ferrari evengoed worstelen.

"De banden spelen een zeer belangrijke rol in 2018" , zo laat Mercedes-strateeg James Vowles weten. Hij concludeert dat er niet één team is dat het beste met de banden om kan gaan. "Wat je ziet is dat er heel veel factoren van invloed zijn op hoe goed de banden onder een bepaalde auto werken. De werking van de band verschilt per rubbersamenstelling, per team en per circuit en is tevens onderhevig aan externe factoren zoals temperatuur en wind." "Al deze factoren maken dat de verschillen tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull verschrikkelijk kunnen variëren."

Lewis Hamilton merkte op dat Ferrari onder alle omstandigheden goed om lijkt te gaan met de banden, maar zijn strateeg denkt daar toch iets anders over. "Net zoals dat wij echt wel onze goede momenten hebben, had Ferrari het ook wel eens moeilijk met hun banden. In Australië bijvoorbeeld kwamen ze niet helemaal uit de verf." Vowles constateert dat de 2018-banden van Pirelli gevoeliger zijn voor temperatuurschommelingen dan ooit: "Je moet nu echt alle banden op de juiste temperatuur zien te houden in elke bocht van het circuit. Lastig, want soms warm je ze in een paar bochten in rap tempo, waarna ze op een lang recht stuk even snel weer afkoelen." "Pirelli heeft ons met de nieuwe bandenvoor elke race genoeg stof tot nadenken gegeven", concludeert Vowles.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi