Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes baalt: "Tegenslagen met nieuwe F1-motor"

In de voorbereidingen op het nieuwe seizoen verloopt bij Mercedes niet alles even voorspoedig. De nieuwe motor voor 2019 zorgt voor hoofdbrekens bij de Duitsers.

In 2018 kon Mercedes vrijwel alle gestelde doelen afvinken. Zowel in de Formule 1 als in andere klassen was het Duitse merk succesvol, maar om dat in 2019 te blijven, zijn er nog scherpere doelen geformuleerd.

De ambities van Mercedes zijn hoog, en hoewel de voorbereidingen op 2019 aan de chassis-kant goed verlopen, stuitte men op tegenslagen voor wat betreft de ontwikkeling van de motor, zo geeft teambaas Toto Wolff te kennen tijdens een PR-evenement van teamsponsor Hewlett-Packard. "We hebben zo'n zes weken geleden onze doelen naar boven bijgesteld, omdat we berichten hoorden over dat andere teams goed bezig waren. Hoewel we op veel gebieden tegemoetkomen aan onze eigen doelstellingen, stuitten we op motorisch vlak op tegenslagen." "We hadden op enig moment gedacht meer uit onze nieuwe motor te kunnen halen dan daadwerkelijke het geval was. Onze motorjongens zijn echter net als iedereen in het team ambitieus, dus ik ben optimistisch over de ontwikkeling van onze krachtbron." "We weten natuurlijk pas echt tijdens de eerste kwalificatie in Melbourne waar we werkelijk staan, want dat is het moment waarop iedereen zich voor het eerst in de kaart laat kijken."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'