Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Mercedes baalt stiekem van verlies De Vries aan concurrent Red Bull

Mercedes-kopstuk Mike Elliott baalt van het feit dat Nyck de Vries volgend seizoen de Duitse renstal zal verlaten. Aan de andere kant is hij erg blij voor de Nederlander dat hij nu eindelijk de kans krijgt.

De Vries Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op het moment staat Nyck de Vries nog onder contract bij Mercedes als reservecoureur van het team. Maar volgend seizoen zal de Nederlander zijn full time F1-debuut maken bij het team van AlphaTauri, nadat hij als vervanger bij Williams in Monza zijn verbluffende kwaliteiten liet zien.

Dat zal dus betekenen dat Mercedes haar talent volgend seizoen kwijt zal raken. Mercedes-kopstuk Mike Elliott baalt van het verliezen van De Vries. Niet alleen kun je op hem bouwen als reservecoureur, maar ook geeft hij belangrijke input, is hij een intelligente jongen en snapte hij de sport, zo legt Elliott uit.

"Het grootste deel van de tijd die ik doorbracht met Nyck stond hij te kletsen met Toto, dus dan zie je een heel aardige jongen", begint Elliott. "Maar het is een jongen die over veel kennis bezit, die de sport begrijpt en verstand heeft van de techniek in de auto. Voor ons als team is het jammer om te zien dat hij naar een ander team gaat, maar tegelijkertijd ben ik heel blij voor hem. Het is mooi om te zien dat een coureur met zijn talent die kans krijgt."

De Vries reed eerder dit seizoen een eerste vrije training in de Mercedes-bolide van Lewis Hamilton. Elliott was erg te spreken over de prestaties Nederlander. "Hij stapt in de auto en gaat er meteen voor. Hij maakt geen fouten. Hij komt snel op het punt waar hij het beste uit de auto weet te halen. De feedback die hij geeft is goed. Hij omvat alle dingen die je zoekt bij een jonge coureur."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

36 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'