© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes bang om titel te verliezen door 'freak' incidenten

13 okt. 2018 09:00 Ruud Dimmers 3 reacties
Lewis Hamilton en Mercedes hebben de wereldtitels bijna voor het oprapen. Eigenlijk staat niets de vijfde titel van Hamilton en de vijfde opeenvolgende titel van de Duitse renstal nog in de weg. Desondanks vreest teambaas Wolff voor het onvoorziene.

Met nog vier races te gaan zijn er nog honderd punten te verdelen, waarbij Lewis Hamilton een voorsprong van 67 punten verdedigt ten opzichte van Sebastian Vettel. Het moet zeer vreemd lopen wil de Brit zichzelf niet voor de vijfde maal tot wereldkampioen konen.

Bij de constructeurs is het nog iets 'spannender' met een voorsprong van 78 punten en een maximum van 172 punten dat nog te behalen is, maar Mercedes moet de plank wel compleet misslaan wil het deze titel nog uit handen geven.

Mercedes-teambaas Toto Wolff durft nog niet te dromen van de nieuwe titels. "Gekke incidenten gebeuren overal. Een uitvalbeurt kan grote consequenties hebben en neemt direct een grote hap uit je voorsprong. Ik weet hoe het publiek er over denkt, maar het is en blijft autosport. In deze sport kan van alles gebeuren."

"Ik wil er niet aan denken wat er zou gebeuren als Lewis een vinger breekt bijvoorbeeld. Ik probeer er niet over na te denken, want dan roepen we onheil over onszelf af. We moeten in Austin een sterk weekend hebben en hopelijk pakken we daar de titel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen