Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes bang om titel te verliezen door 'freak' incidenten

Lewis Hamilton en Mercedes hebben de wereldtitels bijna voor het oprapen. Eigenlijk staat niets de vijfde titel van Hamilton en de vijfde opeenvolgende titel van de Duitse renstal nog in de weg. Desondanks vreest teambaas Wolff voor het onvoorziene.

Met nog vier races te gaan zijn er nog honderd punten te verdelen, waarbij Lewis Hamilton een voorsprong van 67 punten verdedigt ten opzichte van Sebastian Vettel. Het moet zeer vreemd lopen wil de Brit zichzelf niet voor de vijfde maal tot wereldkampioen konen. Bij de constructeurs is het nog iets 'spannender' met een voorsprong van 78 punten en een maximum van 172 punten dat nog te behalen is, maar Mercedes moet de plank wel compleet misslaan wil het deze titel nog uit handen geven.

Mercedes-teambaas Toto Wolff durft nog niet te dromen van de nieuwe titels. "Gekke incidenten gebeuren overal. Een uitvalbeurt kan grote consequenties hebben en neemt direct een grote hap uit je voorsprong. Ik weet hoe het publiek er over denkt, maar het is en blijft autosport. In deze sport kan van alles gebeuren." "Ik wil er niet aan denken wat er zou gebeuren als Lewis een vinger breekt bijvoorbeeld. Ik probeer er niet over na te denken, want dan roepen we onheil over onszelf af. We moeten in Austin een sterk weekend hebben en hopelijk pakken we daar de titel."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi