Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes benoemt grootste tekortkomingen na frustrerend weekend

Mercedes kan na de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet tevreden zijn. George Russell en Lewis Hamilton moesten het met de zesde en negende plaats doen en klaagden over de W15. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director, licht toe waar het misging.

Russell Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De lichaamshouding van Lewis Hamilton na de Grand Prix van Saoedi-Arabië zei eigenlijk al genoeg. De Brit stond met zijn ziel onder zijn arm de media te woord, want wéér moesten hij en teamgenoot George Russell lijdzaam toezien hoe de andere topteams stiekem sneller waren. Meer dan de zesde en de negende plaats zat er niet in voor de Mercedes-coureurs. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van het team, legt de grootste tekortkomingen uit.

"We hebben dit weekend niet goed gepresteerd", valt Shovlin met de deur in huis. "Onze prestaties waren zwak in de hogesnelheidsbochten en de auto was ook aan het stuiteren. Dat droeg bij aan onze slechte kwalificatie, maar betekende ook dat we Aston Martin en McLaren niet konden uitdagen in de race. We verloren te veel tijd in sector één en waren de rest van de ronde bezig om die tijd terug te winnen."

Shovlin blijft niet tevreden achter. "Al met al was het een frustrerend weekend, maar het lag aan onszelf. We hebben glimpen van goede prestaties gezien, maar het was niet makkelijk om de juiste set-up te kiezen. We hebben duidelijk wat zwakke punten die we nog weg moeten werken. We zullen voor de Grand Prix van Australië hard moeten werken om te verbeteren. Dat circuit heeft een vergelijkbare lay-out en we willen niet nog zo'n weekend beleven."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China