Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Mercedes beslist op zijn vroegst in augustus over contractverlenging Bottas

Het contract van Valtteri Bottas bij Mercedes loopt aan het einde van het seizoen af. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft aan dat het team gedurende de drie weken durende zomerstop, die na de Grand Pix van Hongarije begint, zal beslissen over de toekomst van de Fin.

Aan het einde van het vorige seizoen wist Valtteri Bottas bij Mercedes slechts een contractverlenging van één jaar af te dwingen, waardoor zijn toekomst bij het Duits-Britse team allerminst zeker is. De strijd om het stoeltje aan de zijde van Lewis Hamilton lijkt te gaan tussen Bottas en Esteban Ocon.

Toto Wolff zag Bottas in Australië het seizoen met een overwinning aftrappen, maar sindsdien wist de Fin slechts één keer de bovenste trede van het podium te betreden. Tijdens de zomerstop wil de Mercedes-teambaas daarom eens goed na gaan denken over de toekomst van zijn coureur bij het team.

"We hopen dat Bottas de eerste helft van het seizoen op positieve wijze af kan sluiten, zodat we in augustus eens goed na kunnen denken over zijn toekomst en over onze line-up voor 2020", laat de Oostenrijker tegenover onder meer RacingNews365 optekenen.

"Het is erg vroeg om al in juli bekend te maken met welke coureurs je volgend seizoen aan de start verschijnt. We hebben daarom geen haast en zullen alle voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar afwegen, voordat we een beslissing maken. Eventueel zouden we de beslissing over een contractverlenging zelfs uit kunnen stellen tot aan het einde van het seizoen. Het gaat er niet alleen om dat we een goede beslissing maken voor 2020, maar ook voor de langere termijn", aldus Wolff.

Eerder gaf Wolff al aan dat de door Mercedes opgeleide Ocon zijn heil ergens anders mag gaan zoeken, mocht Bottas' contract daadwerkelijk worden verlengd.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

1 reactie