© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Mercedes betaalde 11,5 miljoen voor Valtteri Bottas'

28 sep. 2017 11:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Mercedes stond eind 2016 ineens voor een enorm probleem. Kersverse wereldkampioen Nico Rosberg kondigde totaal onverwachts zijn afscheid uit de Formule 1 aan. In allerijl moest Mercedes daardoor op zoek naar een geschikte vervanger. Niet veel coureurs waren vrij beschikbaar en dus moest er door Mercedes flink betaald worden!

Williams in de plus dankzij transfersom voor Bottas

Al vrij snel werd duidelijk dat Mercedes haar zinnen op Valtteri Bottas had gezet. De Fin reed al enige seizoenen bij Williams en stond bekend als een solide coureur. Een coureur die perfect naast Lewis Hamilton zou passen. Echter, ook de Fin had nog een doorlopend contract met Williams.

Williams was gelukkig wel bereid om mee te werken aan een tussentijds vertrek van Bottas maar stelde hier wel een transfersom tegenover. Tot nu toe was echter niet bekend hoe hoog deze transfersom was maar deze week publiceerde Williams haar cijfers over de eerste helft van 2017 en kon een kleine rekensom worden gemaakt.

Uit de financiële cijfers over 2017 blijkt namelijk dat het team van Williams bijna 12 miljoen euro winst heeft geboekt.

Williams CEO Mike O'Driscoll verklaart aan Motorsport.com het verschil.

"Als je 2016 en 2017 vergelijkt, zijn de inkomsten van het FOM en uit sponsoring nagenoeg gelijk gebleven. Het verschil tussen 2016 en 2017 komt door een eenmalige gebeurtenis."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen