Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes bevestigt upgradepakket GP Groot-Brittannië

Tijdens de GP van Groot-Brittannië dit weekend zullen Lewis Hamilton George Russell met een aangepaste Mercedes de strijd aan gaan. Het team brengt enkele updates mee naar het circuit op Silverstone.

Mercedes introduceert voor de Grand Prix van Groot-Brittannië een nieuwe voorvleugel als onderdeel van het upgradepakket dit weekend. Het team heeft al flink wat stappen vooruit gezet met een radicale update bij de GP van Monaco. Een week later zorgden Lewis Hamilton en George Russell voor een dubbel podium op het Circuit de Catalunya bij de Spaanse GP. Inmiddels is Mercedes ook voorbijgegaan aan Aston Martin in de strijd om de constructeurstitel en staat het daarin tweede achter Red Bull. Maar afgelopen weekend in Oostenrijk worstelden beide coureurs met balansproblemen, wat leidde tot overschrijding van track limits. Resultaat: P7 voor Russell en P8 voor Hamilton. Silverstone biedt Mercedes de kans om direct terug te slaan voor het thuispubliek. Technische baas Andrew Shovlin heeft bevestigd dat er nog een upgradepakket zal worden toegevoegd aan de wagen. "Er komen updates voor de auto's, we hebben een nieuwe voorvleugel.Dat zal ons hopelijk wat verder naar voren op de grid brengen en we hopen ook dat het circuit zelf wat beter bij de auto past dan het circuit van Oostenrijk."

Hard werken

Ondanks de verbeteringen die Mercedes heeft doorgevoerd, blijft Red Bull domineren en heeft het dit seizoen tot nu toe elke race gewonnen. Afgelopen weekend moest Mercedes Ferrari voor zich dulden en met nieuwe updates was Lando Norris in zijn McLaren ook sneller dan Mercdes. Shovlin: "We werken heel hard om de concurrentie het hoofd te bieden. We weten dat het heel moeilijk wordt om in de buurt van Max in de Red Bull te komen, maar we hebben op dit moment een geweldig gevecht met Ferrari, met Aston Martin en het lijkt erop dat McLaren zich in dat gevecht heeft gemengd." "Dus zoals ik al zei, gaan we heel hard werken om zoveel mogelijk uit dit pakket te halen en hopelijk wordt het een geweldige race voor alle fans."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"