Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Mercedes-bewondering voor Red Bull: "Ze zaten zo lang in de wildernis"

Vanuit het Mercedes-kamp wordt er met grote ogen gekeken naar de dominantie van Red Bull afgelopen twee seizoenen. Technisch Directeur James Allison denkt dat het team uit Milton Keynes nu eindelijk profiteert van het pad dat ze de afgelopen jaren hebben bewandeld.

Allison Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Mercedes hebben ze in de winterstop net als de rest van het veld niet stilgestaan. Na jarenlange dominantie in de koningsklasse moeten ze nu al twee jaar toekijken hoe het team van Red Bull de hegemonie heeft overgenomen.

Technisch Directeur van Mercedes, James Allison, kijkt met bewondering naar de weg die Red Bull de afgelopen jaren bewandeld heeft. Voornamelijk de standvastigheid van de Oostenrijkse renstal heeft ze naar succes geleid: "Eén van de dingen die ik bewonderenswaardig vindt aan de huidige prestaties van Red Bull, is dat ze vastberaden aan hun taak hebben vastgehouden na een behoorlijk lange periode in de wildernis", zo liet hij weten aan Autosport.

"Red Bull plukt nu de vruchten"

En dat ze niet hebben losgelaten, dat is precies waar het team uit Milton Keynes volgens de Mercedes-engineer nu van profiteert. "Ze plukken nu de vruchten van dat goede werk. Het is verre van onplezierig om in die positie te verkeren, zolang het team er collectief vertrouwen in heeft dat het de juiste stappen zet om zichzelf weer op de kaart te zetten. Daar valt heel veel plezier aan te beleven."

Bij de Formule 1 kun je de resultaten nooit honderd procent van te voren voorspellen. "Het is altijd een achtbaan van hoge verwachtingen hebben, een beetje neergeslagen worden door de racegoden, en dan jezelf weer bij elkaar rapen om het nog eens te proberen."

"Ik hoop dat de weg naar boven steil, sterk en veilig is, maar het zal heel leuk zijn om te proberen het tempo op te voeren zodat we onze rivalen het vuur aan de schenen kunnen leggen."

"Je moet psychotisch zijn om vol vertrouwen te zijn"

Allison maakt zich, ondanks de positieve signalen vanuit de simulator, toch een beetje zorgen over de Mercedes-bolide van aankomend seizoen. Maar dat is normaal, vindt hij. Anders is er iets flink mis met je: "Ik denk niet dat er ooit een team is geweest dat in deze tijd van het jaar iets anders dan bezorgd was, naast opgewonden of wat dan ook."

"Je moet psychotisch zijn om vol vertrouwen te zijn, want je kent maar één kant van de vergelijking en dat is wat jij hebt gedaan. Er zijn jaren geweest waarin je voor het eerst met een auto reed en de coureurs als het ware uitstapten en zeiden: 'Geef je bonus maar uit, dit is een briljante auto'."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"