Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes blij met onthulde Red Bull-vloer: "Kregen een mooie stapel foto's toegestuurd"

Toen de Red Bull-bolide van Sergio Perez in Monaco werd opgetild door een kraan, kwam de o zo geheime vloer ineens volop in beeld. Na het incident stroomde de inbox van Mercedes vol met foto's van de RB19, waar ze blij mee zijn.

De bolides van Mercedes en Red Bull werden tijdens het Grand Prix-weekend van Monaco na een crash hoog opgetild door aanwezige hijskranen. Dit lijkt instantie niet zo heel erg, maar de wagens werden zo hoog opgetild dat de 'geheime' vloer zichtbaar werd.

Bij de vloer wordt namelijk het overgrote deel van de downforce gegenereerd met behulp van de zogeheten Venturi-kanalen. Hoe de teams de onderkant hebben ingericht, dat proberen ze zo lang mogelijk geheim te houden. Red Bull en Mercedes hadden echter pech.

Een leger aan spionagefotografen stond klaar om de auto's eens goed in kaart te brengen. Vooral Mercedes heeft hierbij geluk gehad, want na de crash van Sergio Perez werd er een lading aan foto's verzameld van de vloer. Dit wordt volgens het Duitse topteam zeker geanalyseerd.

"Mooie stapel Red Bull-beelden"

Terugblikkend op de Grand Prix van Monaco, daar waar de Red Bull-bolide hoog in de lucht hing, moet James Allison van Mercedes toegeven blij te zijn met de onthulde vloer van de RB19. "Dit trekt zeker altijd belangstelling! Er wordt veel rondgelopen door cameramannen van het team, zodat er niet alleen op televisiebeelden vertrouwd hoeft te worden. De resolutie daarvan is lager en niet goed genoeg."

"De fotografen worden op strategische plekken neergezet naast het circuit. Plaatsen waar de kans groot is dat hijskranen in actie komen. Mocht dat zo zijn, dan staan ze veel foto's te schieten, waarna onze inbox wordt gevuld met hoge resolutie beelden van andere auto's. Helaas heeft onze eigen auto dit weekend ook een uitstapje gemaakt de lucht in. De concurrenten zullen dus ook de nodige foto's hebben."

"Maar ja, we kregen een mooie stapel Red Bull-beelden toegestuurd en dat is altijd goed voor onze aerodynamici. We kunnen er naar kijken en er details uit halen die nuttig zijn voor ons testprogramma", aldus de technisch directeur van Mercedes.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

44 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"