© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes blij verrast met recente prestaties in zomerhitte

07 aug. 2018 13:30 René Oudman 0 reacties
Dat de ene race de andere niet is, dat merkt Mercedes in 2018 in het bijzonder. De regerend viervoudig wereldkampioenen delen af en toe de lakens uit, maar kunnen evengoed achter de Ferrari's of zelfs de Red Bulls aanhobbelen. In Hongarije boekte men de vijfde zege van het seizoen, ondanks dat de temperaturen niet ideaal waren voor de diva van het Duitse merk.

De Mercedes W09 is evenals haar voorganger, de W08 van 2017, een lastig te besturen wagen. Onder 'normale' temperaturen is ze relatief zuinig op haar banden, als het warm wordt kan het rubber sneller slijten dan de engineers hopen. Zodoende leverde de overwinning in Hongarije dubbel feest op - niet alleen werden er 25 belangrijke punten gescoord, ook reed de wagen in verzengende hitte zonder enkel probleem naar de zege.

"Dat we in schone lucht konden rijden speelde een rol, maar het blijft vreemd waarom we soms op de ene compound ineens erg sterk zijn en op de andere bijzonder zwak", laat Mercedes-teambaas Toto Wolff optekenen bij Motorsport.com. "We zullen nog meer data moeten verzamelen, maar we zijn bijzonder verrast door het winnen van de Hongaarse Grand Prix."

In de Oostenrijkse Grand Prix, die uiteindelijk werd gewonnen door Max Verstappen, had Mercedes juist bijzonder te kampen met de hoge temperaturen. Hamilton kon zijn softs niet lang goed houden, doordat er extreme blistervorming optrad.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen