Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes bombardeert Verstappen tot favoriet: "Comfortabel aan kop"

Als een duveltje uit een doosje stonden Lewis Hamilton en George Russell bovenaan de tijdenlijst tijdens de tweede vrije training in Bahrein. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes, rekent zich echter nog niet rijk en wijst naar Max Verstappen.

Russell Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en George Russell zijn goed aan het Grand Prix-weekend in Bahrein begonnen. De coureurs waren vooral tijdens de tweede vrije training erg snel en eindigden op de eerste en tweede plaats. Dat was echter niet vanzelfsprekend na de testdagen, vertelt Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van het team.

"Na de testdagen waren we vooral bezorgd over ons tempo over één ronde", vertelt Shovlin. "We hebben Lewis en George in de simulator laten rijden voordat we hier terugkeerden. Uit de runs van de trainingen blijkt dat het verbeterd is."

Shovlin houdt wel een belangrijke slag om de arm. "We blazen zeker nog niet te hoog van de toren, want er is voor verschillende bolides nog genoeg ruimte om veel tijd te winnen met bijvoorbeeld de motorstand en de hoeveelheid brandstof. Het is echter bemoedigend dat het beeld van vorige week lijkt te zijn verbeterd."

Longruns

Shovlin zag ook dat de longruns dichtbij elkaar zitten. Toch bombardeert hij Max Verstappen tot grote favoriet. "De data van de longruns zag er erg close uit. Verstappen ligt net als tijdens de tests comfortabel aan kop, maar achter hem wordt het een spannende strijd om de resterende podiumplekken. We weten dat we nog veel moeten finetunen aan de balans."

Volgens het kopstuk is dat niet zo simpel. "De W15 is net nieuw en we leren in elke ronde hoe we er betere rondetijden uit kunnen halen, maar het voelt nu al heel anders dan de afgelopen twee jaar."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"