Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes brengt laatste updates naar Austin: "Willen dat gat dichten"

Voor Mercedes staat er in de laatste zes races van het jaar wat de beide kampioenschappen betreft niks meer op het spel, maar het team uit Brackley wil natuurlijk nog wel zo goed mogelijk voor de dag komen. Teambaas Toto Wolff onthult dat het laatste pakket met updates wordt geïntroduceerd in Austin.

Mercedes front wing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes was in het begin van het seizoen het vierde team, waarna het team het lek voor de zomerstop boven leek te hebben. In Oostenrijk, Groot-Brittannië werd er gewonnen, maar na de zomerstop is er weinig meer over van de opleving van de Zilverpijlen. Inmiddels is de achterstand van Mercedes op McLaren in het constructeurskampioenschap 187 punten en daarmee is het team uit Brackley uitgeschakeld voor de constructeurstitel. In het rijderskampioenschap speelden Lewis Hamilton en George Russell al geen grote rol van betekenis.

Wat rest zijn nog zes raceweekenden die Mercedes zo goed mogelijk wil afwerken, aldus teambaas Toto Wolff. Te beginnen met de race in Austin. "Dit weekend begint de intense aanloop naar het einde van het jaar. De komende acht weken hebben we zes races, met de seizoensfinale in Abu Dhabi tot besluit. Hoewel we niet in de race zijn voor de kampioenschappen, is er nog genoeg om voor te vechten en is er de kans om onderweg voor een paar hoogtepunten te zorgen. We willen dit jaar zo sterk mogelijk afsluiten, een momentum creëren voor 2025 en op de best mogelijke manier afscheid nemen van Lewis", zo begint Wolff zijn verhaal in de preview van Mercedes.

De Zilverpijlen komen dan ook met updates naar Austin. "Daarom zijn we sinds Singapore hard aan het werk om onze performance te analyseren en te kijken hoe we kunnen verbeteren. We brengen ons laatste updatepakket van het seizoen naar Texas en ons doel is om het gat naar voren te dichten. Het zal ook nuttige informatie opleveren die ons zal helpen om onze ontwikkelingsrichting voor 2025 te bepalen."

Wolff vervolgt: "Het sprintformat keert dit weekend terug en we zullen op ons best moeten zijn om het updatepakket effectief te introduceren. Het Circuit of the Americas is een fantastisch circuit, maar vorig jaar waren we er niet helemaal bij. De hogesnelheidsbaan in combinatie met het hobbelige asfalt maakt het een uitdaging voor zowel de auto als de coureur. We kijken ernaar uit", zo besluit de Mercedes-teambaas.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding FIA grijpt in na verdenkingen illegale truc F1-team