Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes-topman duidelijk over rolverdeling Hamilton en Russell

Wordt George Russell voorgetrokken bij Mercedes, nu teamgenoot Lewis Hamilton na dit seizoen de overstap maakt naar Ferrari? Mercedes-CEO Ola Kallenius is duidelijk.

Hamilton podium Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog niet het seizoen van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen pakte tijdens de Grand Prix van Spanje dan wel zijn eerste podiumplek van het jaar, toch moet hij vaak zijn meerdere erkennen in teamgenoot George Russell. In de tien kwalificaties die dit seizoen zijn gereden was Russell liefst acht keer sneller dan de zevenvoudig wereldkampioen. In de race eindigde Russell zeven keer voor Hamilton.

Het noopte fans van Hamilton om te suggereren dat Russell wordt voorgetrokken bij Mercedes, nu Hamilton heeft bekendgemaakt na het seizoen te vertrekken bij het team en te verkassen naar Ferrari. Mercedes-Benz-CEO Ola Kallenius verwerpt deze suggestie. "Hamilton is al 25 jaar met Mercedes onderweg. Wij, het team, Toto, we staan allemaal 100 procent achter Lewis", zegt Kallenius bij Sky DE.

"En ook al rijdt hij volgend jaar in een andere kleur, hij zal altijd onderdeel blijven van de Mercedes-familie. Emoties zijn normaal in een team, maar het beleid bij Mercedes is altijd hetzelfde. Beide coureurs hebben hetzelfde pakket en gelijke kansen", is de topman stellig.

Hij is wel blij om te zien dat de recente upgrades Mercedes weer competitiever maken. "We gaan de goede richting op. De nieuwe voorvleugel en de aerodynamica heeft de wagen duidelijk verbeterd. De auto wordt sneller en sneller en als we de volgende stap kunnen zetten, zitten we er vooraan weer helemaal bij." 

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA Stewards vellen oordeel over incident Verstappen