Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Mercedes-coureur Vandoorne: 'Verstappen is de terechte wereldkampioen'

Stoffel vandoorne vindt dat Max Verstappen het wereldkampioenschap heeft verdiend. De Mercedes-coureur onthult dat de spanning in de Mercedes-garage af en toe te snijden was en geeft ook aan dat hij denkt dat Lewis Hamilton gedurende het seizoen zijn rijstijl heeft aangepast.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren dit jaar een zinderende titelstrijd verwikkeld. Het gevecht tussen de twee coureurs werd pas in de laatste ronde van de laatste race beslist toen de Nederlander de Brit in wist te halen en hiermee zijn eerste titel op zijn naam wist te schrijven.

Stoffel vandoorne, die voor het team van Mercedes actief is in de Formule E, is van mening dat Verstappen de terechte winnaar is. "Hij verdient het wereldkampioenschap ten volle als je kijkt naar de stap die hij en Red Bull hebben gezet", zegt de voormalig F1-coureur in gesprek met het Belgische omroep RTBF.

"Kijk naar het seizoen van Max, hij heeft drie keer veel punten verloren. Zonder (het puntenverlies, red.) zou hij waarschijnlijk eerder kampioen zijn geweest", zegt Vandoorne. De Belg doelt waarschijnlijk op de races in Azerbeidzjan, Groot-Brittannië en Hongarije waar de Nederlander, door verschillende redenen, veel punten verloor.

Vandoorne sprak met Verstappen

De Formule E-coureur woont net als Verstappen in het zonnige Monaco en onthult dat hij de Red Bull-man onlangs nog tegen het lijf liep. "Ik sprak hem nog een paar dagen na Abu Dhabi. Hij bekende dat hij normaal gesproken nooit druk voelt, maar bij de laatste Grand Prix voelde hij voor het eerst in zijn carrière druk, zo intens was het."

Vandooorne voegt toe dat de Nederlander er toch ook wel opgewekt uit zag na het winnen van zijn eerste wereldkampioenschap in de Formule 1. "Hij was in ieder geval super blij, want hij heeft zoveel opgeofferd om te staan waar hij staat", zegt de Mercedes-gelieerde coureur.

De Belg is van mening dat Verstappen op exceptioneel hoog niveau heeft gepresteerd dit jaar, maar wil ook een lans breken voor Hamilton. Beide coureurs staken dit jaar met kop en schouders boven de rest uit volgens de voormalig coureur van McLaren.

"We zagen dit jaar een van de beste F1-seizoenen aller tijden. Elk weekend was het Max tegen Lewis, ze stonden elke week tegen over elkaar en dat zorgde voor een geweldig spektakel. Iedereen had het er over en er was gigantisch veel druk. Verstappen en Hamilton waren van een andere planeet dit jaar. Beide verdienden de titel."

Hamilton paste rijstijl aan Verstappen aan

Vandooorne is actief in de elektrische tegenhanger van de Formule 1 voor het team van Mercedes, maar is daarnaast reserve-coureur voor het F1-team. Zodoende is hij af en toe aanwezig bij een Grand Prix en brengt dan veel tijd door in de garage van de Duitse renstal. De Belg onthult dat de spanning af en toe om te snijden was.

"Het was zeer intens en vooral zeer interessant om te zien hoe het team intern met deze totaal nieuwe situatie en deze strijd met Red Bull omging. Geloof me, ze waren hyper-gemotiveerd en misschien nog wel meer dan toen ze dominant waren. Ze wisten dat elk weekend alles perfect moest zijn en dat er geen ruimte was om fouten te maken."

De Formule E-coureur geeft aan dat hij denkt dat Hamilton zijn rijstijl gedurende het 2021-seizoen heeft aangepast aan de stijl van Verstappen. "Ik denk dat Lewis zijn aanpak op de baan veranderde vanaf het midden van het seizoen toen de momenten met contact en het wheelbangen toenam. Hij wist precies tegen wij het het moest opnemen en hij past zich aan", aldus de Belg.

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

7 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin