Mercedes dacht zelfs na over ontslag Hamilton of Rosberg

13 okt. 2017 07:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Bij Mercedes zat men de afgelopen jaren met de handen in het haar. De spanning tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg was vaak om te snijden. Na de crash in Spanje 2016 werd het er niet beter op. Het team stelde regels op die zelfs zo ver gingen dat er gedreigd werd met ontslag bij herhaling van dergelijke incidenten.

Lauda over de verstoorde relatie: 'Ze zeiden elkaar niet eens gedag'

Niki Lauda doet in een interview met Graham Bensinger een boekje open over de verstoorde relatie tussen Rosberg en Hamilton. De twee reden vier seizoenen lang als teamgenoten bij Mercedes. Met name in 2016 liep het helemaal spaak tussen de twee.

"Ze hadden geen enkele relatie met elkaar, wat altijd slecht is. Het was zelfs zo erg dat ze elkaar niet eens gedag zeiden. Ik verwacht niet dat ze samen gingen ontbijten of zo, maar de relatie was erg slecht. Het had invloed op Nico en Lewis, wat het niet makkelijk maakte."

De crash tijdens de GP van Spanje 2016 werd bejubeld in veel landen. Eindelijk gebeurde er eens iets tussen de beide coureurs. Bij Mercedes stond alles op scherp sindsdien. Rosberg en Hamilton stoeiden over de schuldvraag en het kwam nooit meer goed tussen beide coureurs.

"De grote vraag was wiens fout het was? Voor mij was het duidelijk dat Lewis veel te agressief was. Hij ging naar rechts, door het gras en kon zijn auto niet stoppen en raakte Nico."

"Ik vertelde ook dat ik vond dat het meer Lewis zijn schuld was, maar Lewis kon dat niet waarderen. Hij had een andere mening. Hij vroeg me waarom op kritiek op hem had. Ik zei tegen hem: 'Sorry, maar ik kan het niet accepteren dat twee teamgenoten crashen en het dan niemands schuld is'."

"Vervolgens was Lewis erg boos. Nico vertelde hem dat hij vond dat Lewis een aandeel had in de crash: 'Jij ging naar rechts, waarom liet je geen ruimte?' Lewis antwoordde: 'Waarom zou ik? Ik was aan het racen'."

Het team van Mercedes greep in om een herhaling te voorkomen. "We stelden enkele regels op. Binnen Mercedes was duidelijk dat we het niet zouden accepteren dat onze coureurs elkaar van de baan zouden rijden."

Lauda en Wolff gingen daar namens Mercedes ver in. Er werd zelfs gesproken over het ontbinden van een contract bij herhaling.

"Een van de regels was dat we het niet toestonden, maar dat er ook een sanctie zou volgen bij herhaling. We hebben zelfs aangegeven dat we na zouden denken over ontslag. Dit omdat we teamplayers zijn en we elkaar niet van de baan rijden. Toto stelde duidelijke regels op en de rust keerde terug."

Bekijk hieronder het volledige interview met Niki Lauda.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen