Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes deelt nog steeds geen teamorders uit

Met nog zes races te gaan, heeft Lewis Hamilton de beste papieren om de wereldtitel in de Formule 1 te pakken. Na drie overwinningen op rij bedraagt zijn voorsprong op Vettel inmiddels 28 punten. Toch wil Mercedes nog niet alles op één coureur zetten.

Mercedes heeft er vanaf het begin van dit seizoen geen geheim van gemaakt. Zowel Hamilton als Bottas worden gelijk behandeld en strijden voor hun eigen kansen. Ook nu de titelstrijd in de beslissende fase is aanbeland, wil het team nog niet alles op Hamilton zetten. Hamilton stond dit jaar al zeven keer op het hoogste schavot, Bottas nog maar twee keer. De Fin kijkt inmiddels tegen een achterstand van 51 punten aan op Hamilton. Toch hoeft hij nog niet in dienst van Hamilton te rijden.

Teambaas Wolff liet na afloop van de GP van Singapore los dat Mercedes nog geen reden ziet om hun strategie te wijzigen. "Op dit moment heeft Lewis een grotere kans om de wereldtitel te winnen dan Valtteri. Toch wil ik nog niet zeggen dat de ene coureur de nummer 1 in het team is, omdat daardoor de ambitie van de andere misschien wordt beïnvloedt." "We bekijken het gewoon van race tot race en na elke race wordt de situatie duidelijker."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi