© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes deelt nog steeds geen teamorders uit

20 sep. 2017 09:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Met nog zes races te gaan, heeft Lewis Hamilton de beste papieren om de wereldtitel in de Formule 1 te pakken. Na drie overwinningen op rij bedraagt zijn voorsprong op Vettel inmiddels 28 punten. Toch wil Mercedes nog niet alles op één coureur zetten.

Mercedes laat Hamilton en Bottas vrij racen

Mercedes heeft er vanaf het begin van dit seizoen geen geheim van gemaakt. Zowel Hamilton als Bottas worden gelijk behandeld en strijden voor hun eigen kansen. Ook nu de titelstrijd in de beslissende fase is aanbeland, wil het team nog niet alles op Hamilton zetten.

Hamilton stond dit jaar al zeven keer op het hoogste schavot, Bottas nog maar twee keer. De Fin kijkt inmiddels tegen een achterstand van 51 punten aan op Hamilton. Toch hoeft hij nog niet in dienst van Hamilton te rijden.

Teambaas Wolff liet na afloop van de GP van Singapore los dat Mercedes nog geen reden ziet om hun strategie te wijzigen.

"Op dit moment heeft Lewis een grotere kans om de wereldtitel te winnen dan Valtteri. Toch wil ik nog niet zeggen dat de ene coureur de nummer 1 in het team is, omdat  daardoor de ambitie van de andere misschien wordt beïnvloedt."

"We bekijken het gewoon van race tot race en na elke race wordt de situatie duidelijker."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen