Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-teambaas verheugt zich op strijd met Red Bull en Ferrari

Mercedes-teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat het Formule 1-seizoen 2018 ongelooflijk spannend zal worden. Volgens velen is Mercedes nog altijd het te kloppen team. De Oostenrijker denkt echter dat het team uit Brackley samen met Ferrari en Red Bull de strijd moet aangaan om het wereldkampioenschap.

Ondanks de dreiging van Ferrari afgelopen seizoen, bleef het Mercedesteam ongeslagen en pakte het team het vierde achtereenvolgende constructeurskampioenschap. Maar misschien staat Mercedes nu wel aan de vooravond van zwaarste strijd in de tijd van de hybride V6 motoren. Ferrari en Red Bull leken dichterbij te zitten dan voorgaande jaren tijdens de wintertests in Barcelona. Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, erkent de dreiging die van de twee team uitgaat: "Dit seizoen gaat een spannend gevecht opleveren tussen ons, Ferrari en Red Bull."

De auto van Mercedes zag er betrouwbaar uit gedurende de wintertests in Barcelona. Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton reden 1040 ronden bij elkaar, meer dan ieder ander team. Wolff: "Betrouwbaarheid gaat opnieuw een belangrijke rol spelen in 2018. Het zag er goed uit voor ons in Barcelona, maar we mogen niet te snel conclusies trekken. De meeste onderdelen moeten veel langer meegaan dan dat we in Barcelona hebben kunnen testen." Aanstaande zondag begint het seizoen met de Grand Prix van Australië. Wolff heeft er zin in. "Van het in elkaar zetten van de auto tot het testen in Barcelona. Alles wat we gedaan hebben gedurende de laatste maanden waren de eerste kleine stapjes van 2018. Nu gaan we eindelijk zien waar we staan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'