Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes denkt motorprobleem opgelost te hebben

Mercedes lijkt dit seizoen problemen te hebben met de betrouwbaarheid van de motor. Volgens teambaas Toto Wolff is het team dat probleem inmiddels te boven gekomen, al is hij daar nog helemaal van overtuigd.

Waar Mercedes voorgaande jaren de norm was wat betreft de motor, heeft de Duitse renstal dit jaar toch een aantal probleempjes met de power unit. Valtteri Bottas heeft in 2021 al vijf maal de verbrandingsmotor vervangen en ook in Mexico waren er coureurs die motoronderdelen vervingen en daardoor een gridstraf kregen. Toto Wolff denkt echter dat Mercedes ontdekt heeft wat het probleem met de motoren is en verwacht dat het team dit heeft opgelost voor de komende races. "Ik denk dat we het betrouwbaarheidsprobleem wat we hadden, opgelost hebben", aldus de teambaas tegen onder meer RacingNews365. Toch is de Oostenrijker daar niet helemaal zeker van. "We hebben dat probleem niet meer gezien, wat een goede stap voorwaarts is. Dus hopelijk zitten we, afkloppen, op een goed spoor wat de betrouwbaarheid betreft."

Elk punt telt in het 2021 F1-seizoen

Mercedes is in een bloedstollende strijd verwikkelt met Red Bull voor beide kampioenschappen, een uitvalbeurt kan het team zich dan ook niet veroorloven. Ieder punt is belangrijk dit seizoen en dat bewees Mercedes afgelopen weekend door Bottas naar binnen te halen voor de snelste raceronde om zo een punt van Max Verstappen af te snoepen. Als Wolff wordt gevraagd hoe belangrijk dat ene punt is met nog vier races te gaan, geeft hij aan dat 'elk punt telt'. "We hebben kampioenschappen verloren zien gaan met een half punt of één punt. Dus je moet gewoon voor elk punt vechten en er gewoon aan vasthouden", aldus de teambaas.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af