Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes dreigt met vertrek uit de Formule 1

Het is volgens teambaas Toto Wolff niet ondenkbaar dat Mercedes de Formule 1 verlaat. Wolff wil dat er snel duidelijkheid komt omtrent de plannen van Liberty Media. Een vertrek van Mercedes is serieus denkbaar.

Sinds Liberty Media het stokje heeft overgenomen van Bernie Ecclestone rommelt het in de Formule 1. Veel teams worden wakker geschud door de plannen en uitspraken van de Amerikaanse eigenaren. Daar waar Ferrari eerder al aangaf dat het geen zin heeft om in een NASCAR-achtige serie te rijden, krijgt het team bijval van Mercedes. Teambaas Toto Wolff vindt dat er duidelijkheid moet komen en wil een antwoord op de vraag: ' Past de Formule 1 in de toekomst nog bij Mercedes?'

Het huidige contract van Mercedes met de Formule 1 loopt eind 2020 af. Een langer verblijf is geen vanzelfsprekendheid, zo laat Wolff weten. Als de nieuwe regels niet overeenkomen met de idealen van Mercedes is een vertrek zeker mogelijk. Toto Wolff is teleurgesteld in Liberty Media en spreekt zelfs over een gebrek aan visie. " Van die grillige acties zoals met Michael Buffer (riep de rijders om in Amerika) maken de sport er niet beter op. We zien geen enkele visie. Niemand weet waar deze reis gaat eindigen. Het enige dat ik weet is dat de omzet en de winst afnemen", laat Wolff aan Kronen Zeitung weten. De woorden van concurrent Ferrari omtrent een vertrek uit de sport begrijpt Wolff volledig. Een vertrek van Mercedes uit de Formule 1 is ook mogelijk. " Dat scenario is zeker denkbaar, net als het dat voor Ferrari is. Alles wat Marchionne zei moet erg serieus genomen worden." " Formule 1 moet de Koningsklasse van de autosport blijven op technologisch vlak en met de beste competitie. Als je daar afbreuk aan doet met de verkeerde beslissingen waarin je de beste teams straft en de zwakste gaat helpen, dan past dat niet in ons DNA." " Als we niet helder krijgen waar de Formule 1 voor staat, dan moeten we onszelf de moeilijke vraag stellen niet of, maar in welke raceklasse we uit willen komen op het hoogste niveau."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'