Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Dubbelzege kwam ons niet aanwaaien'

De Mercedes-één-twee kwam Mercedes niet zomaar aanwaaien. Dat stelt Toto Wolff na afloop van de race die Hamilton al typeerde als een mogelijke ommekeer voor Mercedes.

"Het was zeker niet zo makkelijk als het er misschien uitzag" , zo deelt Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek met Sky F1 na de race. "Op vrijdag en zaterdag hadden we het niet heel makkelijk en vandaag hebben we het uiterste gevraagd van de mediums van Valtteri Bottas. De banden waren vuil, er zat een flatspot op, dus het zag er niet al te best uit allemaal. Lewis Hamilton was vandaag echter een klasse apart."

Het succes van Mercedes is een enorme opluchting voor Wolff en een mogelijk opmaat naar meer, maar Wolff wil nog niet naar zijn schoenen gaan lopen: "We hadden een goede winter en iedereen verwachtten van ons dat we 'wel even' zouden gaan winnen, maar wat volgde waren moeizame races. Vandaag waren we echter heel erg goed, maar we moeten nu juist de rust bewaren en bescheiden blijven." "In Monaco kan alles alweer anders zijn, zeker omdat we daar in het verleden niet altijd even sterk waren. Maar het lijkt erop dat we back in business zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi