Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: 'Ecclestone gooit een handgranaat in de paddock'

De uitlatingen van voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone stuitten op de nodige kritiek. De Brit liet vandaag weten dat hij zeker weet dat Mercedes steun heeft verleend aan de ontwikkeling van de Ferrari-motor.

Volgens Ecclestone zou Mercedes dit hebben gedaan om een spannender kampioenschap te krijgen en uit vriendschap met Ferrari. Daarnaast zou het doel zijn om afstand te nemen van Red Bull. Mercedes-teambaas Toto Wolff noemt de uitspraken van Ecclestone onzin. " Iedereen kent de handgranaten die Bernie soms gooit en deze ontplofte in de paddock. We hebben geen steun verleend aan Ferrari. Als je dan een titel verliest, dan ben je zelf je grootste slachtoffer", laat Wolff aan Sky Sports weten.

Bij Red Bull reageerde Christian Horner ook op de aantijgingen van Ecclestone. Horner gelooft niets in de samenwerking tussen Mercedes en Ferrari. Wel erkent Horner dat er een nauwe band is tussen de beide fabrikanten. " Bernie ziet de dingen soms op zijn eigen manier. Er is een nauwe band tussen Mercedes en Ferrari en dat zien we terug tijdens overleggen. Ze stemmen alleen gezamenlijk voor of tegen besluiten." " Het is niet onze zaak of deze teams elkaar helpen, maar het zou me sterk verbazen.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"