Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes en Ferrari scheuren over het asfalt in hun nieuwe F1-bolides

Zowel Mercedes als Ferrari en Aston Martin hebben op woensdag een shakedown uitgevoerd op het circuit. Het leverde lekkere plaatjes en beelden op.

Als laatste twee teams hebben Mercedes en Aston Martin hun nieuwe Formule 1-bolide de sporen gegeven. Op het circuit van Silverstone reden beide teams 100 kilometer tijdens een filmdag. Aston Martin toonde haar wagen al op maandag aan de wereld, maar ging nu pas de baan op, zoals hieronder te zien is. Zowel Fernando Alonso als Lance Stroll maakte meters in de AMR23. Hieronder de foto's en een video. Artikel gaat daaronder verder.

1625826329143697409

First time on track for the #AMR23 . šŸ’š pic.twitter.com/YaUsRBKZkU ā€” Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) February 15, 2023

Mercedes in actie

Na de launch op woensdagochtend zat men bij Mercedes ook niet lang stil, want in de middag mochten George Russell Ʃn Lewis Hamilton meters maken in de W14, zoals hieronder te zien is op de foto's en video. Russell noemde het na afloop een goede dag toen hij onder meer RacingNews365 te woord stond. "Het was een vlekkeloze dag. Het is echter lastig te zeggen. Vorig jaar hadden we weinig ideeƫn na de shakedown, omdat het weer een grote invloed heeft." "Je moet de resultaten met een korreltje zou nemen. Het is gewoon zaak om ervoor te zorgen dat er geen grote problemen zijn en dat de auto het doet als we in Bahrein aan de testdagen beginnen. Dat is pas de echte test. We willen er natuurlijk graag het maximale uithalen tijdens een shakedown, maar eigenlijk kan je er weinig conclusies aan verbinden", aldus Russell.

1625916801522466830

Heard you wanted some W14 video. šŸ–¤šŸ™ pic.twitter.com/ZbUxjIVPue ā€” Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) February 15, 2023

Ferrari

Tot slot was ook Ferrari in actie voor haar shakedown. Dat was in Fiorano, nabij de Maranello-fabriek. Het waren niet de eerste meters, want op dinsdag ging men meteen na de launch al de baan op. Dat mocht, want op dinsdag was het een demodag, op woensdag een filmdag.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje