© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mercedes en Red Bull niet bang voor uiteenvallen Formule 1

28 feb. 2018 10:52 Jan van der Burgt 1 reacties
De laatste tijd doen er geruchten de ronde dat Ferrari en mogelijk Mercedes de Formule 1 verlaten om een eigen klasse op te richten. "Zo ver komt het echt niet", opperen Red Bull- en Mercedes-teambazen Christian Horner en Toto Wolff.

Mercedes doet mee 'voor de lange termijn'

Ferrari heeft al meerdere malen gedreigd de Formule 1 te verlaten en dan een eigen klasse op te richten als de nieuwe koers van de Formule 1 niet bevalt. Vaak waren het loze dreigementen, maar Bernie Ecclestone voedde afgelopen weekend deze geruchten: "Ferrari heeft al lijnen voor een dergelijk kampioenschap uitgezet", zo meldde hij.

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt te weten dat het zo'n vaart niet zal lopen: 

"Ik draai al veertien jaar mee in de sport. Elke keer dat er grote reglementswijzigingen werden aangekondigd, klonken er soortgelijke geruchten over een vertrek van Ferrari. Feit is dat ze er nog altijd bij zijn."

"Formule blijft bovendien het summum in de autosport. Ik verwacht niet dat Ferrari dat makkelijk de rug toekeert."

Ferrari lijkt in Mercedes over de laatste jaren een sparringspartner te hebben gevonden. De twee delen teams delen hun ongenoegen over de voorgestelde koerswijzigingen van de Formule 1, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft aan de Formule 1 'gewoon' trouw te willen blijven.

"Formule 1 is ons belangrijke platform waarop wij onze neus laten zien. We zitten hier voor de lange termijn. We zijn inderdaad kritisch, maar dat mag ook. We willen immers dat de Formule 1 een mooie sport blijft."

"We hebben veel geïnvesteerd in de sport en we nemen graag onze verantwoordelijkheden richting de toekomst ervan. Maar ook wij willen de show verbeteren en dus zijn we kritisch. Maar de Formule 1 blijft op de eerste plaats staan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen