© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes en Renault uiten kritiek op nieuw motorreglement

02 nov. 2017 06:00 Rik Alkema 0 reacties
Motorfabrikanten Mercedes en Renault zijn er niet gerust op dat de nieuwe motorreglementen hun doel gaan bereiken. Volgens de motorfabrikanten kan het beoogde resultaat veel makkelijker en goedkoper worden bereikt. Daarnaast vrezen Mercedes en Renault dat het doel van de nieuwe motoren niet wordt gehaald, wat het investeren in een geheel nieuwe motor zinloos maakt.

Mercedes en Renault vinden nieuw voorstel niks

Het doel van de nieuwe motoren die vanaf 2021 gebruikt moeten worden is om het geluid te verbeteren, de kosten te drukken en de complexiteit te verminderen. 

Dat doel vinden Mercedes en Renault niet verkeerd, maar de weg er naar toe kan volgens de motorfabrikant vele malen simpeler en goedkoper. Daarnaast vrezen de fabrikanten dat het veld opnieuw ver uit elkaar werd geslagen door de nieuwe reglementen.

"We moeten erg voorzichtig zijn", begint Renault-baas Cyril Abiteboul tegenover Motorsport.com

"We weten uit het verleden dat nieuwe reglementen zorgen voor een wapenwedloop. Dat zorgt er doorgaans voor dat de teams weer ver uit elkaar worden gedreven."

Ook de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, is niet tevreden met het voorstel.

"Het geluid kan je heel makkelijk aanpakken door het toerental met 3000 toeren te verhogen", draagt Wolff als 'simpele' oplossing voor.

"We leren niet van het verleden. Eindelijk zit de top van het veld weer dicht bij elkaar en dan gaan we in 2021 weer nieuwe motoren bouwen. Dan wordt het veld weer uit elkaar geslagen en zijn we terug bij af", uit Wolff kritiek op de nieuwe regels.

"We zien dit als een vertrekpunt maar zeker niet als een eindpunt", vult Abiteboul zijn collega ten slotte aan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen