Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes en Renault uiten kritiek op nieuw motorreglement

Motorfabrikanten Mercedes en Renault zijn er niet gerust op dat de nieuwe motorreglementen hun doel gaan bereiken. Volgens de motorfabrikanten kan het beoogde resultaat veel makkelijker en goedkoper worden bereikt. Daarnaast vrezen Mercedes en Renault dat het doel van de nieuwe motoren niet wordt gehaald, wat het investeren in een geheel nieuwe motor zinloos maakt.

Het doel van de nieuwe motoren die vanaf 2021 gebruikt moeten worden is om het geluid te verbeteren, de kosten te drukken en de complexiteit te verminderen. Dat doel vinden Mercedes en Renault niet verkeerd, maar de weg er naar toe kan volgens de motorfabrikant vele malen simpeler en goedkoper. Daarnaast vrezen de fabrikanten dat het veld opnieuw ver uit elkaar werd geslagen door de nieuwe reglementen. "We moeten erg voorzichtig zijn" , begint Renault-baas Cyril Abiteboul tegenover Motorsport.com . "We weten uit het verleden dat nieuwe reglementen zorgen voor een wapenwedloop. Dat zorgt er doorgaans voor dat de teams weer ver uit elkaar worden gedreven."

Ook de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, is niet tevreden met het voorstel. "Het geluid kan je heel makkelijk aanpakken door het toerental met 3000 toeren te verhogen" , draagt Wolff als 'simpele' oplossing voor. "We leren niet van het verleden. Eindelijk zit de top van het veld weer dicht bij elkaar en dan gaan we in 2021 weer nieuwe motoren bouwen. Dan wordt het veld weer uit elkaar geslagen en zijn we terug bij af" , uit Wolff kritiek op de nieuwe regels. "We zien dit als een vertrekpunt maar zeker niet als een eindpunt" , vult Abiteboul zijn collega ten slotte aan.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'