Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes enorm tevreden: "Het heeft veel moeite gekost om de W13 op het asfalt te krijgen"

Mercedes kijkt positief terug op de testdagen in Barcelona. Het team zegt enorm veel te hebben geleerd, maar blijft voorzichtig met de voorspellingen voor komend F1-seizoen. Wat zij kunnen, dat kunnen de concurrenten natuurlijk ook.

Naast Ferrari was Mercedes het meest productieve team tijdens de testdagen in Barcelona. Lewis Hamilton en George Russell klokten samen 393 rondes in de drie dagen op het Spaanse circuit. Het aantal gemaakte kilometers is een goed teken, zo vindt Andrew Shovlin, Technical Director Trackside van Mercedes. "We zijn erg blij met hoe de week is verlopen. We hadden een druk programma voor de drie dagen en we hebben alle items met hoge prioriteit afgerond, waardoor er veel progressie is geboekt bij de auto en de krachtbron. Het heeft veel moeite gekost van het team in Brackley en in Brixworth om de W13 op het asfalt te krijgen. Het is dus erg bemoedigend om te zien dat we 1800 kilometer hebben afgelegd zonder grote problemen." Ook op het gebied van snelheid zit het volgens Shovlin goed. Mercedes was tijdens de testdagen in Barcelona het snelste team van de grid. Hamilton klokte de snelste tijd op de laatste testdag, gevolgd door teamgenoot Russell. Daarachter stonden Sergio Perez en Max Verstappen van Red Bull.

Mercedes waarschuwt voor concurrenten

Hoewel Mercedes zeer te spreken is over de resultaten in Barcelona, blijft het team voorzichtig. "We hebben veel geleerd tijdens de afgelopen dagen en er is genoeg om te doen voorafgaand aan Bahrein." In het land vinden de volgende en laatste drie testdagen van het seizoen plaats. "De progressie gaat enorm snel en het heeft ons naar een goede positie gebracht, maar we moeten in gedachten houden dat onze concurrenten ook enorm veel performance kunnen vinden tussen nu en de eerste race." "We blijven met de coureurs simulatorwerk verrichten, want we hebben nog genoeg te doen. We moeten nog werken aan de balans voor één rondje en voor de longruns. Bahrein is totaal verschillend dan het koude Barcelona, maar hopelijk kunnen we progressie boeken en verder bouwen op een veelbelovende start van ons wintertestprogramma."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"