© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Mercedes erkent: 'We waren niet goed genoeg'

15 apr. 2018 12:00 Wanda Bisschop 0 reacties
In de kwalificatie waren zowel Hamilton als Bottas niet opgewassen tegen het geweld van Ferrari. Ook in de race kwam Hamilton er niet aan te pas en moest Bottas uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Daniel Ricciardo.

'Red Bull verdient deze overwinning'

Het nieuwe Formule 1 seizoen is inmiddels drie races oud en het team van Mercedes wacht nog steeds op haar eerste overwinning in 2018. In China leek het te gaan lukken met Bottas tot dat een ontketende Ricciardo een einde maakte aan de aspiraties van Mercedes.

Teambaas Wolff is dan ook bepaald niet blij met het optreden van Mercedes in China.

"Dit weekend waren we gewoon niet goed genoeg. Ik denk dat we in China pas het derde of misschien zelfs wel het vierde team waren, als je kijkt naar het resultaat. Dat is natuurlijk niet de plek waar we willen staan. We moeten nu echt snel onze zaken weer op orde gaan krijgen," aldus Wolff bij Sky Sports F1.

Wolff geeft vervolgens toe dat Mercedes ook op het strategische vlak het liet afweten en daardoor misschien wel een zege voor Valtteri Bottas verspeelde.

"Valtteri had het wel verdiend om vandaag te winnen, hij reed erg goed maar we hadden helaas pech met de Safety Car. Deze kwam voor ons op het verkeerde moment en brak de race volledig open. Bij Red Bull namen ze het risico om naar binnen te gaan en wij dachten dat de positie op de baan belangrijker zou zijn. Daarmee zaten we dus duidelijk verkeerd. Red Bull heeft het vandaag super gedaan en verdienden daarom ook om hier te winnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen