Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Mercedes even sneller dan Verstappen en Sainz: "Maar een zwaluw maakt nog geen zomer"

Na een ijzersterk weekend in Spanje, liet Mercedes in de Grand Prix van Canada opnieuw zien mee te kunnen strijden voor een podium. Maar Mercedes-teambaas Toto Wolff blijft sceptisch en wil niet te vroeg juichen.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes liet tijdens de Grand Prix van Canada opnieuw zien dat de snelheid wel degelijk in de W13 zit. Ook eerder dit seizoen tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje verraste de Duitse renstal op de grid. De vraag is of ze de performance vast kunnen houden en opnieuw competitief zullen zijn in de volgende race op Silverstone. Mercedes-teambaas Toto Wolff blijft sceptisch en juicht nog niet te vroeg.

"Ik weet het niet. Een zwaluw maakt nog geen zomer" begint Wolff ten overstaan aan de media, waaronder RacingNews365. "We zagen die zwaluw ook in Barcelona, maar om één of andere reden vloog hij weer weg. Dus ik denk dat we voorzichtig moeten zijn met onze verwachtingen."

"In de race waren we op sommige momenten de snelste auto. In de tweede stint waren Lewis en George minstens zo snel als de jongens vooraan. Misschien niet helemaal, maar in sommige rondes wel en dat is zeer hoopvol om te zien. Maar we moeten nog zo veel doen om terug op de troon te komen."

Podium door eigen verdienste

Mercedes is op het moment duidelijk het derde beste team en wist door uitvallers van zowel Red Bull als Ferrari hier een daar een podium mee te pikken. Toch kwam de podiumplaats van Lewis Hamilton in Canada "daadwerkelijk uit verdiensten" wat betreft de snelheid van de Brit en het team, aldus Wolff.

"Ik ben blij voor Lewis, want hij had erg veel pech in sommige races met de safety car. Veel races waarin hij bijvoorbeeld een podium kon scoren of betere resultaten kon behalen zaten hem niet mee. Het was daarbij niet zijn fout, maar gewoon dikke pech", legt Wolff uit. Voorheen leek teamgenoot George Russell namelijk te domineren binnen het team. "Om Lewis nu zonder deze pech te zien op het podium zonder dat hij het in zijn schoot kreeg geworpen, is goed om te zien", sluit de teambaas van Mercedes af.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17