© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes evenaart Formule 1-record dankzij titel Hamilton

31 okt. 2018 15:00 René Oudman 0 reacties
Dat Lewis Hamilton het Formule 1-wereldkampioenschap 2018 op zijn naam zou schrijven, was op een gegeven moment wel duidelijk. De 33-jarige Brit had een dusdanig grote voorsprong opgebouwd dat hij de titelstrijd afgelopen zondag uiteindelijk al wist te beslissen.

Ondanks dat er nog twee Grands Prix op het programma staan, kunnen de concurrenten van Hamilton de Brit niet meer achterhalen. Hamilton haalde zijn vijfde wereldtitel binnen en kwam daarmee op gelijke hoogte met Formule 1-legende Juan Manuel Fangio.

Doordat Hamilton het wereldkampioenschap won, leverde Mercedes voor het vijfde achtereenvolgende jaar de wereldkampioen bij de coureurs. Hamilton reed vier van deze vijf titels naar huis, de ene keer dat hij de titel niet veroverde was in 2016. Destijds werd toenmalig teamgenoot Nico Rosberg wereldkampioen.

Mercedes heeft een Formule 1-record geëvenaard wat door Ferrari werd neergezet in de jaren 2000-2004. Toentertijd won Michael Schumacher vijf titels achtereen en zodoende werd Ferrari het eerste team ooit dat vijf rijderstitels op rij won. Qua constructeurskampioenschappen heeft Ferrari nog een F1-record op haar naam staan, van 1999 tot en met 2004 won het Italiaanse team namelijk zes wereldtitels.

Red Bull Racing (2010-2013) en McLaren (1988-1991) kwamen in het verleden tot vier achtereenvolgende rijderstitels, in die seizoenen werd eveneens het constructeurskampioenschap gewonnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen