Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes feliciteert Verstappen en Red Bull: "Hebben er een episch F1-gevecht van gemaakt"

Max Verstappen is officieel en definitief de Formule 1-wereldkampioen van 2021. Mercedes gaat niet verder in beroep tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi en richt zich in een statement tot Max Verstappen.

Mercedes staakt alle pogingen om de Formule 1-wereldtitel buiten het circuit alsnog binnen te hengelen. In een officieel statement gaf het team van Lewis Hamilton aan niet verder in beroep te gaan tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, waardoor Max Verstappen zich nu officieel en definitief de wereldkampioen van 2021 mag noemen. In dat statement richt het team, dat wél de constructeurstitel wist te pakken, zich ook kort tot Max Verstappen voor wie men lovende woorden over heeft: "Aan Max Verstappen en Red Bull: we willen ons oprechte respect betuigen voor wat jullie dit seizoen gepresteerd hebben. Jullie hebben van dit Formule 1-kampioenschap een episch duel gemaakt", zo staat er te lezen. "Max, we feliciteren jou en het gehele team. We kijken er naar uit om volgend seizoen het gevecht opnieuw aan te gaan. Tot slot willen we aangeven dat hoewel het coureurskampioenschap niet is verlopen zoals we hadden gehoopt, we niet trotser kunnen zijn op ons team."

Hamilton en Bottas gelauwerd

"Lewis, je bent de grootste racer in de geschiedenis van de Formule 1 en je hebt alles gegeven in elke ronde van dit ongelooflijke seizoen. Je bent een sportman zonder gebreken, zowel op als naast het circuit en je hebt een foutloos optreden laten zien. Je bent een strijder en een rolmodel voor miljoenen mensen in de wereld en daar nemen we onze hoed voor af." "Valtteri (Bottas, red.), je bent zo'n ontzettend belangrijke schakel in ons team geweest door ons vijf constructeurstitels in evenzoveel seizoenen te bezorgen. Bedankt voor een belangrijke bijdrage aan onze motorsporthistorie."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin