Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes fluit Russell terug en wijst op dubbel voordeel Verstappen

Valt er iets te halen voor Mercedes in de Formule 1 Grand Prix van Australië? Jawel hoor, zo denkt het team, maar niet de hoofdprijs.

Russell Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes vangt de Formule 1 Grand Prix van Australië op zondag aan vanaf de posities 2 en 3. Een topresultaat voor het geplaagde team, maar niet het ultieme resultaat. Natuurlijk wil men weer P1 achter de naam zien staan, maar dat zit er nog niet in. Zaterdag niet, maar zondag ook niet, zo oordeelt Trackside Engineering Director Andrew Shovlin. Daarvoor vormt Max Verstappen in de ogen van het Mercedes-kopstuk sowieso een sta in de weg.

In tegenstelling tot Russell, die de aanval op Verstappen hoopt te kunnen openen, rekent Shovlin op een dubbel voordeel voor Verstappen zodra de startlichten op Albert Park doven: "Max heeft een geweldige pace aan de dag gelegd in de eerste twee races van dit jaar. Er vanuit gaande dat dat morgen niet anders gaat zijn, verwacht ik dat hij niet alleen een marge op zal bouwen, maar dat hij al doende ook zijn banden beter weet te managen."

Nee, Mercedes richt de pijlen niet op de Nederlander, zo realistisch wil men ook zijn: "Ons gevecht is met Ferrari en Aston Martin en als we die teams voor kunnen blijven, zullen we al erg tevreden zijn."

Leunen op heel veel informatie voor wat betreft de racestrategie kan het team niet: "Met alle rode vlaggen en regen op de vrijdag weten we niet goed wat we van de banden kunnen verwachten. De zachte banden ogen kwetsbaar in de wat koelere omstandigheden. We hebben daarom gezocht naar een setup die zorg moet dragen voor de banden, we zullen zondag zien of we daar ook in zijn geslaagd."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Australië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen hamert na vijfde zege op Red Bull-verbeteringen