Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes gebruikt GP Monaco als testplatform en tempert verwachtingen

Mercedes komt in Monaco met een grote update, maar de fans van het Duitse topteam hoeven geen vuurwerk te verwachten. Toto Wolff wil de race in Monte Carlo als test gebruiken.

Al meermaals werd door Mercedes benadrukt dat de significante update van haar Formule 1-bolide niet direct zal zorgen voor betere rondetijden. Daar komt ook nog eens bij dat de nieuwe onderdelen niet getest konden worden op het circuit van Imola, nu staat het gepland voor het komende raceweekend in Monaco. Hoewel de upgrade naar verwachting een verbetering is, tempert teambaas Toto Wolff de verwachtingen alvast. "De veranderde F1-kalender betekent dat Monaco het startpunt is van de Europese kalender", zo trapt hij af, doelend op de afgelaste GP van Emilia-Romagna. "Het is een uniek evenement, maar toch bied het ons de gelegenheid om te leren over onze updates."

"We moeten echter wel oppassen dat we niet direct conclusies gaan trekken dit weekend. We zetten de eerste stap in een nieuwe ontwikkelingsroute. Het zal geen wondermiddel zijn: mijn ervaring leert dat dat niet bestaat in deze sport. We hopen dat de coureurs een stabieler platform krijgen waarop we de komende weken en maanden kunnen bouwen. Wolff blijft gemotiveerd en hoopt dat Mercedes langzaam terug kan vechten naar de top. "De Formule 1 is een keiharde competitie. We zijn niet waar we willen zijn, maar de motivatie is er wel. We gaan hard werken om naar boven te klimmen", zo belooft de teambaas van Lewis Hamilton en George Russell.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"