Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

"Mercedes geeft Hamilton een op maat gemaakte auto"

Een van de redenen dat Lewis Hamilton kan presteren zoals hij doet, is ontegenzeggelijk te danken aan het Formule 1-team van Mercedes. Volgens tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen heeft Hamilton de niet aflatende steun van zijn team zelf afgedwongen.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de ogen van tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is het geen verrassing dat Lewis Hamilton zoveel successen heeft bereikt met het team van Mercedes. Beide partijen gaan naar zijn mening hand in hand. Het is echter aan Hamilton te danken dat de combinatie het zo ver heeft weten te schoppen, vertelt de Fin in de podcast van Unibet.

"Het is duidelijk dat wanneer een coureur zijn positie binnen het team heeft opgeëist, mensen die met hem werken zijn rijstijl, gedrag en karakter beginnen te begrijpen. En aangezien Hamilton een geweldig karakter heeft, maakt dat het pakket sterker dan ooit", legt Hakkinen uit.

Het is volgens Hakkinen noodzakelijk dat een team als geen ander begrijpt wat de wensen van zijn stercoureur zijn, op geen andere manier kan het namelijk een auto ontwikkelen waarmee voor het wereldkampioenschap gestreden kan worden.

De prestaties van Hamilton zijn dit jaar weer uitstekend geweest, je kunt zien dat de auto voor hem op maat is gemaakt. Wanneer een team vandaag de dag beschikt over zoveel data en erin slaagt deze tot in detail te analyseren, dan weet het team exact wat voor auto het moet maken die perfect is afgesteld op de coureur. Natuurlijk werkt de coureur op zijn beurt om het maximale uit de auto te halen. Op die manier ontwikkelt het zich en wordt het beter en beter", aldus Hakkinen.

De tien beste Formule 1-coureurs van 2019

In het Formule 1-seizoen 2019 staken enkele coureurs er met kop en schouders bovenuit en zagen we jonge coureurs zich aan het front melden. Wie zijn de tien beste coureurs van het afgelopen F1-seizoen?

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez