Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes geeft veelbesproken toptalent eerste kansen in F1-bolide

Mercedes is naarstig op zoek naar een opvolger voor Lewis Hamilton, die het succesvolle Duitse Formule 1-team aan het einde van 2024 zal verlaten. De zevenvoudig wereldkampioen vertrekt naar Ferrari en dus moet Toto Wolff een waardige opvolger vinden. In de zoektocht geeft de Oostenrijker een eigen protegé zijn eerste mogelijkheden om aan de Formule 1 te proeven.

Antonelli Prema 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dinsdag 16 april legt Mercedes een test af op de Red Bull Ring en dat doet het F1-team met een bijzondere naam; Andrea Kimi Antonelli mag volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com namelijk zijn eerste meters in een F1-bolide afleggen op het circuit waar later dit jaar ook de Grand Prix van Oostenrijk wordt verreden. Aan het begin van 2024 liet Mercedes al weten dat men Antonelli enkele tests zou laten afleggen in een van de oudere F1-bolides van het team. Medio april is het dus zover en mag de huidige Formule 2-coureur voor het eerst in een F1-bolide rijden. Het zou om de W12 uit 2021 gaan.

Mercedes laat Antonelli op maandag 29 en dinsdag 30 april ook op het circuit van Imola testen, zo heeft RacingNews365 begrepen. In twee weken tijd krijgt de Italiaan dus drie dagen de mogelijkheid om aan een F1-bolide te proeven. Antonelli wordt gezien als een van de grootste talenten in de autosport en sloeg om die reden ook al het Formule 3-kampioenschap over. De 17-jarige coureur hoort bij het management van Toto Wolff. De teambaas van Mercedes heeft er alle vertrouwen in dat Antonelli een geweldige toekomst tegemoet gaat. De vraag is echter wanneer de jonge coureur de overstap zal maken naar de Formule 1.

Mercedes heeft in 2025 een zitje vrij doordat Lewis Hamilton naar Ferrari vertrekt, maar gezien de jonge leeftijd lijkt een overstap naar Mercedes een te grote stap te zijn. Het testprogramma dat is opgesteld door Mercedes zal meer duidelijkheid geven of Antonelli al klaar zou zijn om het stoeltje van Hamilton over te nemen. Wolff gaf echter ook aan dat hij de situatie van Max Verstappen bij Red Bull gaat afwachten. Wanneer de Nederlander zou vertrekken bij Red Bull, staat hij bovenaan het lijstje van Wolff.

De vraag is dus op welke positie Antonelli staat op het lijstje van Wolff en Mercedes. Tijdens de tweedaagse test op het circuit van Imola zal men in ieder geval een betere indicatie krijgen over hoe Antonelli er op dit moment voor staat. Daarnaast zal het talent in 2024 ook moeten presteren in het zeer competitieve Formule 2-kampioenschap. Antonelli staat op dit moment negende na drie raceweekenden.

Tijdens de Grand Prix van Australië was er echter een duidelijke groei te zien bij de Italiaan, die de vierde plaats veroverde in de hoofdrace op zondag. Ongetwijfeld zal het dan ook niet lang meer duren voordat we het Mercedes-talent op het podium terugzien. Daarna is het afwachten voor Antonelli of zijn prestaties goed genoeg zijn om in 2025 al de overstap te maken naar de Formule 1. Zijn naam wordt sterk gelinkt aan een zitje bij Williams.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"