Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Mercedes glashelder over gevolgen line-up na Antonelli-crash

Mercedes-teambaas Toto Wolff had na de eerste vrije training voor de GP van Italië te maken met een coureur die duidelijk met een slecht gevoel was uitgestapt. Andrea Kimi Antonelli crashte namelijk tijdens zijn F1-debuut. Maar volgens Wolff heeft dat geen gevolgen voor de line-up van Mercedes in 2025.

Wolff Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli crashte al na tien minuten in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Italië. De Italiaan maakte zijn debuut in de koningsklasse van de autosport voor zijn thuispubliek, maar dat eindigde dus al vroegtijdig. Heeft dit incident gevolgen voor de line-up van 2025 bij Mercedes? Antonelli wordt namelijk zeer waarschijnlijk de teamgenoot van George Russell bij de Zilverpijlen.

"Nee, het heeft 0 procent effect. Ik denk dat het belangrijkste is om mensen aan te nemen op basis van hun capaciteiten. Maar een eerste vrije training die fout is gegaan, is niet de reden waarom je voor of tegen een coureur beslist", zo legt Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 uit.

Weet de Oostenrijkse teambaas daarbij al wanneer de Italiaan weer instapt bij Mercedes? "We zijn er nog niet helemaal uit, maar ik denk dat het Mexico wordt." Is Wolff van plan om die sessie naar voren te halen, zodat de Italiaan deze herinnering snel kan vergeten? "Nee, ik denk dat dit een sterke coureur is die moet herstellen van dit soort dingen en de druk aan moet kunnen. En dit weekend is duidelijk niet makkelijk voor hem, want hij doet nog steeds mee in de Formule 2."

Wolff vervolgt: "En je hebt te maken met alles om je heen in Monza als Italiaanse jongen zijnde, die wordt gehypet en voor het eerst in een Mercedes stapt. Dat zal zwaar zijn. Maar als hij op een dag kampioen wil worden, moet hij dat aankunnen. Ik twijfel er niet aan dat hij dat kan en zal doen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld