© Force India F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes gunt Ocon plekje bij elk Formule 1-team

28 jul. 2018 07:30 René Oudman 0 reacties
Voor het fabrieksteam van Mercedes zal Esteban Ocon in 2019 niet rijden, maar de veelbesproken Fransman hoeft niet te vrezen voor zijn Formule 1-carrière. Renault lonkt naar de 21-jarige, Force India liet bij monde van Otmar Szafnauer weten dat men de jongeling graag aan boord houdt. Toto Wolff, die als teambaas van Mercedes betrokken is bij het management van Ocon, vindt het prima als de Fransman bij een ander fabrieksteam instapt.

De Oostenrijker zet de Renault-deur voor Ocon zodoende wagenwijd open. “We hebben Esteban in ons juniorteam opgenomen toen zijn vorige management (Gravity, red.) uiteenviel. Op dat moment waren we net met dat programma begonnen. Het voelde voor iedereen goed dat Pascal Wehrlein en Esteban daarvan deel uitmaakten. Tot op de dag van vandaag streven we er naar om beide jongens succesvol te laten zijn in hun autosportcarrières.”

“Wij hopen om onze juniorrijders op een dag een wagen te kunnen geven waarmee ze kunnen strijden om wereldtitels”, valt een nieuwe hint omtrent Wehrleins mogelijke overstap naar de Formule E te ontdekken. “Als er geen ruimte is bij het fabrieksteam van Mercedes en als de coureur in kwestie een kans heeft om ergens anders succesvol te zijn, bij welk team of welke fabrikant dan ook, dan zullen wij hem die kans niet ontnemen.”

Hardnekkige geruchten dat Renault een Fransman achter het stuur van een van haar wagens wil zetten doen al een tijdje de ronde en aangezien Pierre Gasly vast zit aan een Red Bull-contract en Romain Grosjean met zijn 32 jaar niet interessant is, is Ocon de aangewezen persoon om de handschoen op te pakken. Carlos Sainz zou het kind van de rekening moeten worden: de Spanjaard zou volgens de roddels overstappen naar McLaren, mits Daniel Ricciardo zijn Red Bull-contract verlengt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen