Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes gunt potentiële opvolger Hamilton eerste F1-meters

Formule 2-coureur Frederik Vesti zal in Abu Dhabi voor het eerst achter het stuur van een Formule 1-bolide kruipen. Dat doet hij namens Mercedes, het team waarvan hij een junior is.

Na de Grand Prix van Abu Dhabi is het Formule 1-seizoen nog niet voor iedereen voorbij. Na het raceweekend worden er nog enkele testdagen afgewerkt, waarbij er ook ruimte is voor jongelingen tijdens de rookie day. Voor Mercedes zal Frederik Vesti zijn eerste meters gaan maken in de Formule 1. De coureur is sinds vorig jaar junior van de renstal en mag nu dus zijn debuut maken in Formule 1-materiaal. Hij rijdt in de W13 waarmee Lewis Hamilton en George Russell dit jaar reden.

Opvolger Hamilton?

Van alle Mercedes-junioren is Vesti degene die het dichtst tegen de Formule 1 aanzit, aangezien hij momenteel in de Formule 2 rijdt. Met nog één raceweekend te gaan staat hij op de achtste plek in het kampioenschap, maar met wat geluk zou hij nog een aantal plekken goed kunnen maken. Zelf is hij logischerwijs zeer blij met de kans. "Een jongensdroom komt uit! Het is een ongelooflijk teken van vertrouwen en hier wil ik Mercedes graag voor bedanken", aldus de jongeling.

1587771287056818177

A childhood dream coming true! On the 22. of November I will complete my first ever running in a @MercedesAMGF1 formula 1 car at the Young Driver Test in Abu Dhabi!⭐️ It’s an incredible sign of trust from Mercedes which I like to thank Mercedes for! pic.twitter.com/RGu4n2rWHU — Frederik Vesti Official (@frederik_vesti) November 2, 2022

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training