Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes haalt opgelucht adem na ambitieuze testplannen

Bij Mercedes blikt men tevreden terug op het begin van de testdriedaagse. Men kende geen problemen en de auto lijkt beter dan haar voorganger.

Na een voor Mercedes-standaarden dramatisch Formule 1-seizoen hoopt het team van Lewis Hamilton en George Russell dit jaar hogere ogen te kunnen gooien. Tijdens de eerste testdag waren de rondetijden nog niet van het niveau Red Bull of Ferrari, maar qua betrouwbaarheid was er geen vuiltje aan de lucht voor het team van Toto Wolff. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director van Mercedes, blikt terug op het verloop van de volgens hem ambitieuze eerste testmeters van de Silver Arrows. "We hebben een solide start van de testdagen gehad", concludeert hij. "De auto heeft vanaf het begin tot aan het einde van de dag geen problemen gehad. Daardoor hebben we op donderdag een ambitieus testplan af kunnen werken."

Mercedes tast nog in het duister

Net als Lewis Hamilton tast ook Shovlin nog in het duister over de rangorde. Wel zijn de eerste signalen uit het Mercedes-kamp over de nieuwe auto positief. Daar waar de W13 nog een grote, onvoorspelbare stuiterbal was, zo lijkt dat bij de W14 voorlopig niet het geval te zijn. "Het duurt altijd een paar dagen voordat je een nieuwe auto begrijpt, maar we hebben nu al veel beter in beeld op welke vlakken we de balans willen verbeteren. Het was bemoedigend dat de Mercedes W14 veel kalmer en stabieler is om mee te werken dan zijn voorganger." "Na de eerste dag is het altijd onmogelijk om te zeggen hoe we er voorstaan ten opzichte van de concurrentie, maar we hebben al een paar gebieden ontdekt waarop we tijd kunnen winnen."

Op achterstand

Mercedes rekent zich dus absoluut nog niet rijk. Sterker nog: men gaat er blindelings vanuit dat er een achterstand is op de concurrentie en vanuit die gedachte timmert men de komende week verder aan de weg. "We gaan verder met de gedachte dat we terrein goed te maken hebben op de concurrentie en dat we tot het uiterste moeten gaan om op weg naar de eerste race, over een week, meer performance te vinden." "De volgende dagen krijgen we het druk en deze zullen net zo vol zitten als de donderdag, omdat we elk mogelijk beetje dat we kunnen leren uit ons testprogramma willen persen. Hopelijk blijft de auto zo foutloos presteren, zodat we het maximale kunnen halen uit de overgebleven testtijd."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje