Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes heeft hoop: "Staan er veel beter voor dan een jaar geleden"

Mercedes heeft gedurende de winterstop maar één focuspunt gehad, en dat is een betere bolide ontwikkelen dan de W14 van vorig jaar. En volgens technisch kopstuk Andrew Shovlin is dat gelukt.

Hamilton testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De taak voor het team van Mercedes in de winterstop was helder: een betere auto bouwen dan de W14. De W15 was volgens het team dan ook tijdens de testdagen een stuk voorspelbaarder dan haar voorganger, al was dat op de onboardbeelden nog niet altijd terug te zien.

Met 361 gereden ronden (George Russell en Lewis Hamilton) lijkt de betrouwbaarheid van de bolide meer dan prima, en de derde positie voor George Russell lijkt ook veelbelovend. Al valt er nog weinig te zeggen voordat we de coureurs en bolides daadwerkelijk op de limiet zien rijden tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein aankomende week.

Het waren in ieder geval geslaagde dagen voor het team: "We hebben drie nuttige dagen gehad hier in Bahrein en zijn erin geslaagd om de W15 goed te begrijpen", legt Andrew Shovlin uit na de testdagen. "Vergeleken met de auto van vorig jaar is de feedback van de coureurs heel anders, veel positiever, wat bemoedigend is."

"Het team heeft hard gewerkt om de fouten in het gedrag van de W14 weg te werken en het is geweldig dat het nu lijkt dat we een aantal van deze problemen achter de rug hebben."

Beter dan vorig jaar?

Het is nu nog een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten. "Tijdens de testdagen hebben we goede vooruitgang geboekt. We begrepen de auto steeds beter. De komende dagen is het zaak om de resultaten te verwerken en het beste pakket samen te stellen voor het raceweekend."

Waar Mercedes precies in de rangorde terecht komt tijdens de Grand Prix van Bahrein, is nog lastig in te schatten. Ook voor Shovlin: "Het is nooit makkelijk om voorspellingen te doen over het tempo tijdens de tests, want alle teams kunnen heel goed hun snelheid verbergen wanneer ze dat willen."

Maar het algemene gevoel is positief bij het team. "Het is duidelijk dat we er veel beter voor staan dan een jaar geleden. We hebben een paar drukke dagen voor de boeg om de laatste voorbereidingen te treffen voor de seizoensopener en we kijken nu al uit naar het raceweekend en het seizoen dat voor ons ligt."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs