Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes heeft upgrades voor eerste races al uitgestippeld

De eerste officiële kilometers van het Formule 1-seizoen moeten nog verreden worden, maar Mercedes kijkt alvast uit naar nieuwe upgrades tijdens de openingsraces van het jaar.

W14 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na een zwaar seizoen voor Mercedes hoopt het Duitse team in 2023 weer de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari en Red Bull. Tegen het einde van '22 wisten ze competitiever te zijn en uiteindelijk één race te winnen in het hele seizoen. De zege in Brazilië bracht hoop voor het komende jaar, maar feit is wel dat ze een achterstand hebben op de overige twee topteams.

Gas erop dus in 2023. Na de shakedown en de onthulling van de W14 deelt Mike Elliott, technisch directeur van Mercedes, de ambitieuze plannen om bij de eerste Formule 1 Grands Prix van het seizoen al een aantal upgrades door te voeren. De W14 zoals deze was bij de launch, is wel de auto waarmee tijdens de testdagen gereden wordt.

"Dit wordt de auto tijdens de eerste drie testdagen, maar we hebben al wat ontwikkelingen klaarstaan voor de eerste paar races van het seizoen. Ons doel bij het testen is om meer van de auto te begrijpen en de performance eruit te halen. Informatie vergaren is het doel, waarna we kijken hoe we meer performance kunnen vinden in de daaropvolgende maanden."

Elliott ziet dat Mercedes gemotiveerder dan ooit is. "Ik ben heel benieuwd wat alle moeite gaat brengen. Waar we ook starten in 2023, onze fans en partners kunnen er zeker van zijn dat we zo hard pushen als we kunnen, zodat we in Abu Dhabi hopelijk weer meestrijden voor de titel."

Ook interessant:

Waarom Mercedes wel op safe móét spelen ten opzichte van extreem Ferrari

Afgelopen woensdag concludeerden we dat de nieuwe Ferrari SF-23 een revolutie in vermomming was. Meerdere details maakten duidelijk dat het concept van 2022 tot in extremen is uitgediept bij het uittekenen van de 2023-bolide. Kijkend naar de nieuwe Mercedes is dat gevoel heel anders.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Meest gelezen

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië