Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes hoopvol: "Zo dicht op Red Bull en Ferrari hebben we lang niet gezeten"

Na een sterke eerste en tweede vrije training is Mercedes-coureur George Russell hoopvol dat de Duitse renstal dit weekend dichter op haar concurrentie zit.

Mercedes zorgde misschien wel voor één van de grootste verrassingen op de eerste trainingsdag in Zandvoort. In de eerste training klokte de Duitse renstal namelijk de eerste en tweede tijd en in de tweede training deden ze het ook zeker niet onaardig. Als je kijkt naar de tegenvallende resultaten op Spa-Francorchamps vorig weekend, dan is dit ineens een hele ommekeer. George Russell is hoopvol en laat weten dat de W13 zonder meer beter aanvoelt dan vorige week. "De auto presteert beter (in vergelijking met Spa, red.), daar is geen twijfel over mogelijk", begint de Brit, waarna hij een voorspelling doet voor de zaterdag. "Het zal erg dichtbij elkaar liggen in de kwalificatie. Ik denk dat ook McLaren en Aston Martin snel zullen zijn."

Gaat Russell pole pakken op Zandvoort?

"Maar we weten dat kwalificeren nog steeds een zwak punt van ons is", erkent Russell. "De race zal ons wat beter afgaan, aangezien onze snelheid in de longruns sterk lijkt. Maar je moet op de juiste positie starten. Het zal moeilijk zijn om te strijden voor de eerste of tweede plek. Maar we zitten in een redelijke goede positie." In Hongarije wist Russell zijn eerste poleposition te bemachtigen. De Hungaroring wordt door vele gezien als een circuit dat vergelijkbaar is met Zandvoort. De Brit denkt echter niet dat hij ook hier vanaf de eerste startpositie zal starten. "Hongarije was iets unieks. Onze concurrenten hadden toen wat problemen en alles verliep goed aan onze kant. Maar we zitten hier (in Zandvoort, red.) zeker dichter op de concurrentie dan we in lange tijd hebben gezeten."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'