Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Mercedes hoopvol: "Zo dicht op Red Bull en Ferrari hebben we lang niet gezeten"

Na een sterke eerste en tweede vrije training is Mercedes-coureur George Russell hoopvol dat de Duitse renstal dit weekend dichter op haar concurrentie zit.

Russell Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes zorgde misschien wel voor één van de grootste verrassingen op de eerste trainingsdag in Zandvoort. In de eerste training klokte de Duitse renstal namelijk de eerste en tweede tijd en in de tweede training deden ze het ook zeker niet onaardig.

Als je kijkt naar de tegenvallende resultaten op Spa-Francorchamps vorig weekend, dan is dit ineens een hele ommekeer. George Russell is hoopvol en laat weten dat de W13 zonder meer beter aanvoelt dan vorige week.

"De auto presteert beter (in vergelijking met Spa, red.), daar is geen twijfel over mogelijk", begint de Brit, waarna hij een voorspelling doet voor de zaterdag. "Het zal erg dichtbij elkaar liggen in de kwalificatie. Ik denk dat ook McLaren en Aston Martin snel zullen zijn."

Gaat Russell pole pakken op Zandvoort?

"Maar we weten dat kwalificeren nog steeds een zwak punt van ons is", erkent Russell. "De race zal ons wat beter afgaan, aangezien onze snelheid in de longruns sterk lijkt. Maar je moet op de juiste positie starten. Het zal moeilijk zijn om te strijden voor de eerste of tweede plek. Maar we zitten in een redelijke goede positie."

In Hongarije wist Russell zijn eerste poleposition te bemachtigen. De Hungaroring wordt door vele gezien als een circuit dat vergelijkbaar is met Zandvoort. De Brit denkt echter niet dat hij ook hier vanaf de eerste startpositie zal starten.

"Hongarije was iets unieks. Onze concurrenten hadden toen wat problemen en alles verliep goed aan onze kant. Maar we zitten hier (in Zandvoort, red.) zeker dichter op de concurrentie dan we in lange tijd hebben gezeten."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend