Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes incasseert tik in het gezicht: "Maar er is reden voor optimisme"

De generale repetitie van Mercedes in aanloop naar de thuisrace op Silverstone is niet goed verlopen. Toch hoopt Toto Wolff dat zijn formatie aankomend weekend de weg naar boven weer kan vinden.

Hamilton Perez Austria 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een opleving in Canada ging het Mercedes in Oostenrijk veel slechter af. Gelukkig voor het team van Toto Wolff kan men al snel weer de rug proberen te rechten. Aankomend weekend staat namelijk de thuis-Grand Prix van Mercedes op het programma: de GP van Groot-Brittannië.

De teambaas hoopt dat hij en zijn team zich snel weer kunnen herpakken. "Na een weekend waarin we klappen moesten incasseren is het fijn om dit weekend weer te mogen racen. We hebben een handvol punten kunnen scoren, maar we hadden de pace niet om er nog veel meer binnen te slepen."

"Het veld achter Red Bull zit dicht op elkaar en de rangorde wisselt van race tot race. Dat heeft deels te maken met de karakteristieken van de circuits en deels door de upgrades van de andere teams. In Spielberg viel het voor ons de verkeerde kant op, maar we krijgen de kans om snel terug te slaan."

Optimisme

Komend weekend treedt Mercedes aan met enkelen nieuwe onderdelen op de W14. Het stemt Wolff optimistisch. "Het team heeft hard gewerkt om onze prestaties te analyseren en er van te leren. We hebben deze tik geïncasseerd en willen het momentum weer te pakken krijgen. Met nieuwe upgrades en experimenten in aantocht in Silverstone is er reden voor optimisme."

"Hoe dan ook: we gaan niet naast onze schoenen lopen. We richten ons op de belangrijkste taak: performance uit de auto persen. We zullen zien hoe we er aankomend Grand Prix-weekend voorstaan. De Britse GP is het hoogtepunt van het seizoen. De sfeer is uniek en de steun van de fans geweldig. Hopelijk kunnen we voor een mooie show zorgen", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024