Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Mercedes: 'Jammer dat De Vries naar Red Bull gaat, maar hij verdient het'

Nyck de Vries maakt de overstap van het Mercedes-kamp naar de familie van Red Bull. De top van Mercedes baalt, maar gunt het hem wel.

De Vries Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf het Formule 1-seizoen van 2023 zal Nyck de Vries voor AlphaTauri uitkomen. De Nederlander verbreekt hiervoor de banden met Mercedes, waarvoor hij in de Formule E actief was. Een F1-stoeltje bij Mercedes was niet mogelijk en de overstap is logisch voor De Vries, maar balen doen ze bij de Duitse renstal wel.

Mike Elliott, technisch directeur van Mercedes, is vooral blij voor De Vries. Hij maakt zich niet druk over het feit dat er kennis mee kan worden genomen. "We zijn erg blij met de kans die hij heeft gekregen. Waar hij naar toe gaat is misschien jammer, maar het is wat het is", laat hij optekenen bij Autosport.

"Hij verdient het en hij heeft laten zien dat hij een erg goede coureur is. Ook is het een hele aardige gast en hij begrijpt de auto tot in detail." Elliott heeft er het volste vertrouwen in dat De Vries 'gewoon' nog een Mercedes-training kan verrijden later dit jaar in Mexico. "We kunnen tests doen en hem vertrouwen dat hij niet naar de dingen kijkt waarvan we dat niet willen. Ik denk dat hij het goed gaat doen."

"De Formule 1 verandert erg snel"

De Vries heeft volgens de Mercedes-prominent weinig aan de opgedane kennis over het Formule 1-team. "Natuurlijk heeft hij wat simulatorwerk verricht, maar hij reed natuurlijk ook in de Formule E. Dat heeft veel van zijn tijd gevraagd. De Formule 1 verandert verder erg snel."

"Wat hij een jaar geleden heeft geleerd, dat is waarschijnlijk niet eens meer nuttig voor hem. Ik denk eerder dat hij meeneemt hoe we hier samenwerken. Onze processen en systemen. Zoals ik al zei, wil ik hem vooral veel geluk wensen. Hij heeft de situatie erg netjes aangepakt voor ons, dus wij maken ons geen zorgen", aldus Elliott.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"