Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes kampt met bandenproblemen in China

Net als tijdens de vorige Formule 1 race in Bahrein kwam het team van Mercedes er ook tijdens de kwalificatie in China niet aan te pas. Teambaas Wolff realiseert zich dan ook dat er nog behoorlijk wat werk verricht moet worden door Mercedes.

Het hele raceweekend in China is Ferrari al snel onderweg en geeft het de concurrentie het nakijken. Alleen in Q2 stond Mercedes bovenaan de tijdenlijsten maar in Q3 was Ferrari opnieuw oppermachtig. Ook Mercedes staat voor een raadsel. "Nee, we hadden niet verwacht dat Ferrari hier zo sterk zou zijn en dat het zo'n groot verschil ging worden. Ze begonnen al sterk aan dit raceweekend en worden alleen maar sneller lijkt het," aldus een balende Wolff in gesprek met Sky Sports F1 . Wolff bevestigt vervolgens de visie van Bottas dat Mercedes problemen heeft om de banden aan het werk te krijgen. "De banden worden of te heet of te koud, we krijgen ze niet in het juiste raamwerk. Datzelfde probleem hadden we ook al in Bahrein. Deze kwalificatie bezorgt ons wel hoofdbrekens, we hebben duidelijk nog veel werk te doen."

Voor de race ziet Wolff nog wel kansen, hoewel hij toegeeft dat het lastig wordt. "Morgen wordt het wel een stuk warmer, dus hopelijk hebben we het dan beter voor elkaar. Normaal hebben we in de race meer snelheid dan Ferrari. Qua strategie kunnen we niet zoveel, we starten allebei op de softs maar als je meer snelheid hebt, kun je misschien een undercut of overcut proberen bij de pitstops."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'