Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes kampt met te hoge bandenslijtage

Tijdens de afgelopen wintertesten reden Hamilton en Bottas praktisch feilloos rond. De heren waren snel en reden moeiteloos vele ronden. Toch heeft Mercedes in de ogen van de kenners een groot probleem.

Vorig jaar klaagden zowel Hamilton als Bottas regelmatig over de werking van de banden. Te vaak lukte het niet om de banden aan het werk te krijgen in het juiste raamwerk. Ook dit jaar voorspellen de Formule 1 analisten dat Mercedes opnieuw problemen met de banden gaat krijgen. Voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist bij Ziggo Sport Robert Doornbos verwoorde het als volgt in Peptalk. "Mercedes schijnt last te hebben van hevige slijtage van de achterbanden. Hun chassis is behoorlijk agressief en vreet de banden eigenlijk op." Doornbos wordt hierin bijgevallen door Mark Hughes van Motorsport Magazine. "Alle Formule 1 teams hadden in Barcelona last van blaren op de achterbanden maar bij geen één team waren ze zo hevig als bij Mercedes. Is de nieuwe WO9 te veeleisend voor de achterbanden?"

Robert Doornbos verwacht dan ook dat Red Bull juist hiervan kan profiteren en daardoor het Mercedes behoorlijk lastig gaat maken. "Red Bull staat zo'n drie of vier tienden achter Mercedes in de kwalificatie omdat die Mercedes-motor nog zo goed is. In de races maakt Red Bull dat goed met de balans van de auto. Red Bull heeft daarnaast minder last van slijtage van de achterbanden." Ook viervoudig wereldkampioen Alain Prost verwacht dat Red Bull weleens kan uitgroeien tot de verrassing van dit seizoen. De Fransman deelde aan Nice Matin namelijk mee: "Op basis van de wintertests is Hamilton misschien licht in het voordeel ten opzichte van Vettel maar de verschillen zijn gering. Het is een lang seizoen waarin verrassingen absoluut mogelijk zijn. Ik vind dat Red Bull Racing ook een zeer competitieve indruk heeft gemaakt tot nu toe."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi