© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Mercedes kampt met te hoge bandenslijtage

14 mrt. 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Tijdens de afgelopen wintertesten reden Hamilton en Bottas praktisch feilloos rond. De heren waren snel en reden moeiteloos vele ronden. Toch heeft Mercedes in de ogen van de kenners een groot probleem.

Red Bull maakt het Mercedes lastig in 2018

Vorig jaar klaagden zowel Hamilton als Bottas regelmatig over de werking van de banden. Te vaak lukte het niet om de banden aan het werk te krijgen in het juiste raamwerk. Ook dit jaar voorspellen de Formule 1 analisten dat Mercedes opnieuw problemen met de banden gaat krijgen.

Voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist bij Ziggo Sport Robert Doornbos verwoorde het als volgt in Peptalk.

"Mercedes schijnt last te hebben van hevige slijtage van de achterbanden. Hun chassis is behoorlijk agressief en vreet de banden eigenlijk op."

Doornbos wordt hierin bijgevallen door Mark Hughes van Motorsport Magazine.

"Alle Formule 1 teams hadden in Barcelona last van blaren op de achterbanden maar bij geen één team waren ze zo hevig als bij Mercedes. Is de nieuwe WO9 te veeleisend voor de achterbanden?"

Robert Doornbos verwacht dan ook dat Red Bull juist hiervan kan profiteren en daardoor het Mercedes behoorlijk lastig gaat maken.

"Red Bull staat zo'n drie of vier tienden achter Mercedes in de kwalificatie omdat die Mercedes-motor nog zo goed is. In de races maakt Red Bull dat goed met de balans van de auto. Red Bull heeft daarnaast minder last van slijtage van de achterbanden."

Ook viervoudig wereldkampioen Alain Prost verwacht dat Red Bull weleens kan uitgroeien tot de verrassing van dit seizoen.

De Fransman deelde aan Nice Matin namelijk mee: "Op basis van de wintertests is Hamilton misschien licht in het voordeel ten opzichte van Vettel maar de verschillen zijn gering. Het is een lang seizoen waarin verrassingen absoluut mogelijk zijn. Ik vind dat Red Bull Racing ook een zeer competitieve indruk heeft gemaakt tot nu toe."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen